Adomány

2023.12.23. 10:00

Ötezer családnak segítettek tartós élelmiszer csomaggal

Még az ünnep előtt eljutott az ajándék Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye rászorulóihoz.

Boon.hu

Kupacokban álltak a dobozok a Hell szikszói gyárában

Ötven plusz  15 millió forint értékű adomány – ezzel segítette a Hell cégcsoport idén karácsonykor Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye lakóit: tizennyolc borsodi település rászoruló családjai kaptak tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot még az ünnepek előtt, összesen 5 ezer csomag talált gazdára. A Hell cégcsoport otthona, Szikszó városa külön adományban részesül, a felújított sportcsarnok edzőtermébe kerültek új eszközök 15 millió forint értékben, így a helyi családok a tavaly átadott Xixo Bringa Kert után idén újabb színvonalas szabadidőeltöltési lehetőséget kaptak.  

A Hell cégcsoport fennállásának közel két évtizede alatt több mint egymilliárd forint értékben adott támogatást egészségügyi, humanitárius célokra, ezen belül többszáz millió forintot kiemelten Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei emberek számára fontos ügyekre.  A cégcsoport folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, hogy a vállalatnak otthont adó megyében milyen módon tehetné jobbá a kisebb-nagyobb közösségek életét.

Igazi segítség 

Azt valljuk, akkor van értelme egy támogatási kezdeményezésnek, ha valóban hasznos, igazi segítséget tudunk nyújtani. Minden évben egyeztetünk az önkormányzatokkal, a régió országgyűlési képviselőjével, hogy mire lenne leginkább szüksége az itt élőknek. Így született meg a döntés, hogy a jelenlegi nehezebb gazdasági helyzetben a tartós élelmiszerekből álló adomány könnyíthetné meg legjobban az ünnepre való készülődést a rászoruló családoknak, így talán több ajándék kerülhet majd a karácsonyfák alá. 

– mondta el Mihály Eszter, a Hell Energy csr-vezetője.

A Hell szikszói gyárából 6 kamion szállította az összesen ötezer kiosztásra váró csomagot a borsodi települések városházáira. Az adománycsomagokból Taktaharkány és Tiszalúc részesült először, és még további 16 község kapja meg őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában