Segítségnyújtás

2023.12.21. 11:12

Csaknem félmillió forintért indult adomány Miskolcról Kárpátaljára

Tartós élelmiszereket és tisztítószereket küldött a miskolci Fidesz-KDNP frakció Kárpátaljára.

Boon.hu

Hajnalban pakoltak az autóba a Fidesz-KDNP tagjai, és már útnak is indult az autó

Fotó: Ádám János

Csütörtök reggel Hollósy András, a miskolci közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióinak szóvivője személyesen indult egy segélyszállítmánnyal Ukrajnába. A politikus csomagjai százötven liter étolajat, kétszáz kilogramm lisztet és cukrot, valamint ötven kilogramm konzervet tartalmaztak a mosószer, a gyermekjátékok és az ötven Mikulás-csomag mellett. „Mindezt tagságunk és jó érzésű miskolciak adták össze. Már nem először szerveztünk gyűjtést a Kárpátalján élőknek. Palágykomoróc, Kisszelmenc, Nagybégány és Dercen szinte "testvértelepüléseknek" számítanak, amiket 2015 óta támogatunk, egy év kihagyásával immár minden évben" – mondta.

Az egyház segít szétosztani

Mint azt Hollósy András elmondta, mindig az aktuális problémának megfelelő szállítmányt állítanak össze. „A háború kezdete után lámpákat és mécseseket is juttattunk ki a Kárpátalján élőkhöz. A református egyház és a görögkatolikus parókiák segítenek abban, hogy valóban jó helyre kerüljenek az adományok. A miskolci FIDESZ és KDNP frakciók nem hagyja magára a korábbi években már többször is támogatott településeket, ezzel a segítséggel pedig együttérzését fejezik ki minden nélkülöző, szenvedő és bajbajutott embertársaik iránt – nyilatkozta a szóvivő, aki minden évben vezető szervezője a gyűjtésnek és a szállításnak, majd háláját fejezte ki. – Köszönet az adakozóknak, hogy ebben a nehéz helyzetben nemcsak a miskolciakat, hanem a határon túliakat is támogatják."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában