Jótékonyság

2023.12.20. 16:00

A karácsonyfa alá visz meglepetést a Vöröskereszt

A város önkormányzata hagyományosan minden évben szervez adventi adománygyűjtést, az adományokat a városházán adták át a Vöröskeresztnek.

Nagy-Hankó Krisztina

Szopkó Róbert és Grubert Roland az átadáson

Fotó: Ádám János

A város önkormányzata idén is adománygyűjtést szervezett a hátrányos helyzetű családoknak, hogy minél több asztalra kerüljön ünnepi étel, egy kis édesség, apró meglepetés. A szeretetcsomagokat december 4. és 14. között várták a polgármesteri hivatal aulájában. Az adományokat december 20-án, szerdán adta át Szopkó Tibor alpolgármester Grubert Rolandnak, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete vezetőjének.

Segítő tevékenységük meghatározó

A csomagokat az önkormányzat dolgozói és a város lakosai a Magyar Vöröskereszt számára gyűjtötték, hogy általuk eljussanak a rászorulókhoz – mondta Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere. Majd megköszönte az áldozatos munkát, amelyet Miskolcon és a vármegyében végez a Vöröskereszt helyi szervezete. Tevékenységüket az alpolgármester sikeresnek és hiánypótlónak nevezte.
„Az adománygyűjtő akcióval azoknak az embertársainknak segíthetünk egy kicsit könnyebbé tenni az ünnepeket, akik rászorulnak a segítségre. A Vöröskereszt tapasztalt miskolci kollégái oda fogják eljuttatni a csomagokat, ahol a legnagyobb szükség van rá” – emelte ki Szopkó Tibor.

A polgármesteri hivatalban összegyűjtött adományok kiegészítik majd azt a rengeteg felajánlást, aminek szétosztása már folyamatban van. December 22-ig minden adományt eljuttatnak a rászorulókhoz, mely hozzájuk érkezik az adventi időszakban – hangsúlyozta Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének a vezetője. Hozzátette: ez azért fontos, hogy az ünnep idejére tehermentesíteni tudják a családokat, illetve igazi meglepetést szerezhessenek a gyerekeknek. A vármegyében több mint hatezer családhoz tudnak eljutni idén ily módon. A csomagok nagy részét azonban Miskolcon osztják ki – jegyezte meg Grubert Roland. Főként tartós élelmiszereket, édességet és játékokat kaptak. De még él a korábbi években elterjedt cipősdoboz akció is. Annak a lényege, hogy valamilyen meglepetés, játék rejtőzik a dobozban, amelyre rá van írva milyen korú és nemű gyermeknek szánja az adományozó. Ezekből nagyjából kétezret tudnak eljuttatni a család legkisebb tagjainak. Ez az az adományfajta, amellyel nem a család megélhetését támogatják, hanem inkább egy kis segítség a „Jézuskának”, hogy boldogabb legyen az ünnep – fogalmazott a Vöröskereszt vármegyei vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában