Haladnak

2023.09.09. 07:00

A hídelemek a helyükön a Thökölyn

A Thököly-híd állapota olyan volt, hogy már a huszonnegyedik órán is túl voltunk. Nem volt halogatható a beavatkozás.

Szaniszló Bálint

Érkezik a szélesítését szolgáló elem

Fotó: SZB

A nyáron kezdődött el Miskolc egyik legforgalmasabb csomópontjának, a déli tehermentesítő útként funkcionáló Kiss Ernő utca és a Thököly utca kereszteződésében lévő Thököly-híd felújítása. A csomópont bővítése is az elvégzendő feladatok között van, mert a Thököly utca vezet át az északi tehermentesítő útra, amely azt szolgája, hogy a belvárost tehermentesítse a gépjárműforgalomtól. 

 

Éppen ezért úgy újítják fel a hidat, hogy háromról négy sáv szélességűre bővítik, és a Kiss Ernő utca is szélesebb lesz egy szakaszon. Mindezáltal hatékonyabb lesz a csomópont forgalomáteresztő képessége.  

A miskolci önkormányzat beruházását az FK-Raszter Építő Zrt. végzi el nettó 413 millió forint ellenében. A projekt még ebben az évben befejeződik.

Rozsda marta, nem ragyog...

Közelebbről is megvizsgáltuk a Thököly-hidat, és saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, hogy a felújítása valóban a huszonnegyedik órában történik, sokat már nem nagyon lehetett volna várni vele.

A korlát elrozsdásodott, a betonelemek töredezettek, a vas alkatrészeken korrodálódás ütötte fel a fejét. A napokban megérkeztek a híd szélesítését szolgáló elemek a helyszínre, és be is emelték őket a helyükre.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában