Támogatás

2023.12.09. 07:40

Félmillió forintot adományozott gyermekélményre

Tirpák István üzletember támogatásával valósult meg közel harminc gyermek álma.

Ujlaki Attila

Tirpák István (középen) nem érkezett üres kézzel

Fotó: Bujdos Tibor

A CORDYS cégcsoport tulajdonosa, Tirpák István, közel harminc sajátos nevelést igénylő kisiskolás gyermek számára biztosított varázslatos téli élményt pénteken. A huszonkilenc kisiskolás a Lillafüredi Kisvasút Dorottya úti állomásáról indult az idei Diósgyőri Mikulásvonat előadására. A különleges adventi program teljes lebonyolítása Tirpák István üzletember támogatásával valósult meg a gyermekek, és 13 kísérőtanáruk számára.

Mindig jó adni

A vállalkozó Tiszaújvárosban is üzleti érdekeltséggel bír, ott keltette fel figyelmét a Napraforgó Alapítvány, amely a különleges bánásmódot igénylő gyermekek támogatására jött létre. Az alapítvány szülői kezdeményezés alapján alakult meg 1999-ben azért, hogy támogassa a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános iskola és Alapfokú Művészeti iskola Éltes Mátyás Tagiskoláját. Portálunknak Tirpák István azt mondta, hogy mindig nagyon szeret adni, főleg, ha gyermekekről van szó.

„Nagyon régóta támogatok nehezebb sorsú gyermekeket, korábban anyagi támogatással, most már egyre jobban tárgyakkal, eszközökkel vagy éppen ilyen élményekkel, mint a mostani is volt” – mondta. Hozzátette: azoknak a diákoknak szeretett volna igazán örömteli pillanatokat okozni, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Azt is megtudtuk, hogy a Tiszaújvárosból érkező gyermekek bérelt busszal érkeztek, aminek a költségét szintén az üzletember vállalta.

Élmény és segítő eszközök

A pénteki eseményen Tirpák István bejelentette, hogy félmillió forinttal támogatja az iskolát. Az adomány tartalmazta többek között a Diósgyőri Mikulásvonat Mesebirodalmának előadására, 29 gyermek és 13 felnőtt kísérő részére szóló jegyeket. Illetve sport-, és készségfejlesztő rajzeszközöket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában