boon.hu video

2023.12.02. 20:00

Mikulásvonat repít a csodálatos lillafüredi Mesebirodalomba - Fotók, videók

A Diósgyőri Mikulásvonat három év (kényszer)szünet után gördült ki újra a miskolci állomásról, hogy elrepítsen kicsiket és nagyokat Lillafüredre, egy mesés világba. Az utazásról szóló élménybeszámolónkat olvashatják a boon.hu oldalán.

Bónusné Nánási Regina

A Diósgyőri Mikulásvonat elvisz a lillafüredi Mesebirodalomba.

Fotó: BNR

Elöljáróban csak annyit mondanék, haza sem akartunk jönni!

December elsején délután két órakor gyülekezett kis csapatunk a lillafüredi kisvonat miskolci, Dorottya utcai állomásán. A gyerekek már napok óta izgatottan várták az utazást, számolták vissza, mennyit kell még aludni, hogy találkozhassanak a Mikulással.

A vonat begördült az állomásra, mi pedig gyorsan elfoglaltuk helyeinket a karácsonyi díszbe öltöztetett vagonban. Utazásunkat Falat, a Mikulás egyik legkedvesebb krampusza kísérte, akitől azt is megtudtuk, hogy krampusznak születni kell, a legjobb pedig az benne, hogy mindig a Mikulás közelében van.

A Diósgyőri Mikulásvonattal utazni egy varázslat

Amikor a Mikulásvonat kigördült az állomásról, magunk mögött hagytunk otthoni és munkahelyi gondokat, fáradtságot és szomorúságot. A gyerekek vidám dalokkal és versekkel hangolódtak a Mikulással való találkozásra.

A csütörtöki havazás még varázslatosabbá tette az utazást: hófehér tájon át vezetett az utunk. A lillafüredi kisvasút egyik csúcspontja az alagút volt, ahol kötelező a sikítás, akár gyerek vagy, akár felnőtt.

Mintha egy mesébe csöppentünk volna Lillafüreden

A lillafüredi állomáson mintha Disneylandbe érkeztünk volna meg. A Jégvarázs Annája kísért minket a Mesebirodalom egyik állomásáról a másikra, miközben karácsonyi díszek között sétáltunk a havas erdőben.

Első utunk a McCallister házba vezetett, ahol egy csöppet sem rettegtünk. Nem úgy a betörők! Akik ellen együtt vettük fel a harcot Kevinnel, hogy megvédjük az otthonát. Nem árulok el nagy titkot, a betörők ezúttal is pórul jártak, mi viszont hatalmasakat nevettünk.

Ezután, mint akik jól végezték dolgukat, és legyőzték a betörőket, átsétáltunk egy másik mesébe, és találkoztunk a világ legvidámabb lényeivel, a Trollokkal. Pipacs és Ágas segítségére siettünk, hogy kiszabadítsák a mogorva bergeniek fogságába esett társaikat. A mese itt is happy enddel zárult, és még a mogorva király is rátalált a szerelemre!

Együtt repülhettünk „a végtelenbe és tovább!” a Toy Story-ból jól ismert Woody-val és Bo-val. Sikerült a cowboy fiút jókedvre derítenünk, miközben megtanultuk, mi az egyik legfontosabb dolog a világon.

Találkozás a Mikulással

A mesebeli utazás legfontosabb momentuma, amire a legtöbb gyermek vár, hogy találkozhat a nagyszakállúval. Két mese között a Mikulásházat is útba ejtettük, ahol minden apróság kapott egy-egy mikuláscsomagot, telis-tele finomságokkal. Ezt a hazavezető úton a gyerkőcök ki is bontották. A másfél órás meseutazás végén jól estek a finom falatok.

A lányok kedvencei a Trollok és Bo, a fiúké Woody voltak, a legvicesebbnek a betörőket találták, a legjobb pedig a Mikulással való találkozás volt.

A Diósgyőri Mikulásvonat, ahogy elvitt, úgy visszahozott minket a meséből a valóságba. De az most már valahogy nem is tűnt olyan szomorúnak. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Diósgyőri Mikulásvonat: a legfontosabb változások a 2023-as évre vonatkozóan
Mikulásvonat rendezvény időszaka: 2023. november 30. (csütörtök) – 2023. december 10. (vasárnap)
Előadások kezdési időpontjai Lillafüreden a Mesebirodalomban: 9:15, 12:00, 14:45, 16:45, 18:45
Minden vonat az előadás kezdete előtt 35 perccel indul a LÁEV Kisvasút végállomásról (Miskolc, Dorottya utca)
A kisvonattal történő utazás opcionális, lehetőség van a Mesebirodalom helyszínét önállóan is megközelíteni
A mesejáték helyszíne változatlanul a Mesebirodalom – tehát a Lillafüredi park (bejárat a Park büfé mellett)
A program szabadtéri, viszont a mesejátékok fedett, ültetett helyszíneken kerülnek megrendezésre, kivéve a Mikuláscsomag átadás – ez változatlanul szabadtéri program
A program négy fő részből áll össze – a köszöntő dal után a résztvevők 4 csoportba oszlanak (előre meghatározott csoportok, száma a megvásárolt jegyen látható) majd elindulnak a Mesebirodalomba, ahol részt vesznek három kb. 15 perces mesejátékon és találkoznak a Mikulással – összesen 70 percben. A vonattal érkezőknek a vonatút még plusz 60 perces programot jelent oda-vissza.
Az egyéni jegyértékesítés kezdete: online – 2023. november 7. 12:00, személyesen – 2023. november 9. (tourinform iroda, cím és nyitvatartás a kapcsolat menüpontban)
A program eső és hóesés esetén is változatlanul meg lesz tartva!
Forrás: https://mikulasvonat.hu/

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában