Siker

2023.12.28. 13:00

Egy újabb derelyés elismerés Csernelyen

Csernely - A díjazott szerint az egyesület valamennyi tagját illeti a miniszteri elismerő oklevél.

Marosréti Ervin

A csernelyi Derelyés Házban

Fotó: Marosréti Ervin

Most már több mint egy évtizede annak, hogy az Ózdhoz közeli Csernelyben újjáélesztették a krumplitöltelékes derelye hagyományát. A hegyháti falura jellemző étel mellett azonban az egyesület tagjai számos finomságot szoktak készíteni a környék különböző rendezvényeire. Emellett tudatos munkával őrizték és építették a hagyományt, amelyben egy újabb szintlépést jelentett a falu közepén kialakított Derelyés Ház és helytörténeti múzeum. 

Ennek a munkának az elismeréseként hazánk agrárminisztere elismerő oklevelet adott át a Csernelyi Derelyések Hagyományőrző Egyesülete vezetője számára. Dr. Nagy István a termelői közösségek napja alkalmából kiemelkedő tevékenységéért díjazta Csorbáné Galambosi Erzsébetet. 

Közös munka 

– Név szerint valóban én kaptam az elismerést, de ebben mindannyiunk munkája benne van – fogalmazott Csorbáné Galambosi Erzsébet. 

Csorbábé Galambosi Erzsébet szerint bár ő kapta a díjat, de az a közös munkájuk eredménye
Fotó: Marosréti Ervin

– A hozzánk tartozó asszonyok és férfiak egytől egyig szívüket adták azért, hogy a derelyénket és a tevékenységünket nemcsak a környéken, hanem országszerte megismerjék. Idén is rengeteg rendezvényen voltunk, és az esztendő vége is sűrűnek ígérkezik. Persze az ilyen elismerések mindig erőt és lendületet adnak a további feladatokra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában