Csernely

2023.03.06. 13:00

Rózsafánkot is sütöttek

A csernelyiek jelmezbe öltözve, közösen búcsúztatták a telet.

Ismét megtelt a csernelyi Derelye Ház. Fotó: ME

A Csernelyi Derelyések Hagyományőrző Egyesülete igyekszik a lehető legjobban kihasználni a tavaly belső felújításon átesett Derelye Házat, ezért a téli időszakban is számos rendezvényt tartanak ezen a helyszínen. Legutóbb a Farsang Farka elnevezésű programon vettek részt többen, amelyen nem derelyét, hogy hagyományos és rózsafánkot, valamint szilvalekváros pampuszkát készítettek.

Ismét újítottak

Örülök, hogy ezen a rendezvényen az idősebbek és a fiatalok ismét együtt töltöttek  néhány órát - fogalmazott Csorbáné Galambosi Erzsébet, az egyesület elnöke. - A gyerekek jelmezbe öltöztek, együtt búcsúztattuk a telet, és egy új finomság elkészítését is kipróbáltuk. Most először készítettünk rózsafánkot, ami nagyszerűen sikerült, de a falunkra jellemző pampuska is került az asztalra.

A derelyések számára az idei esztendő is rendkívül mozgalmas lesz. Már most sok rendezvényre kaptak meghívást, nyáron pedig a hagyományos csernelyi fesztivált is megtartják.

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában