Ajándékozás

2023.12.15. 08:00

Álmok karácsonya a Jabilben (fotókkal)

Tiszaújváros - Több mint 110 kisgyermek karácsonyi kívánságát teljesítették a tiszaújvárosi elektronikai nagyvállalat dolgozói.

Ujlaki Attila

Gyerekzsivaj, süteményillat, karácsonyi muzsika, csillogó gyerekszemek, szakadó csomagolás zaja, és boldog ámuldozás – nem ez a jellemző egy elektronikai nagyvállalat hangulatára. A tiszaújvárosi Jabilben azonban ez rendszeres. A cég dolgozói ugyanis nyolc éve minden karácsonykor egy egyedülálló jótékonysági akcióval kedveskednek a környékbeli rászoruló gyerekeknek.

Álmokat váltanak valóra

Az Álmok Karácsonya előkészítése során a kicsik a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj- Zemplén Vármegyei Szervezetének segítségével eljuttatják a kívánságaikat tartalmazó rajzos leveleket a Jabil dolgozóihoz, akik aztán egyenként, vagy csapatba összeállva, a saját fizetésükből pontosan azokat az ajándékokat vásárolják meg, amik az üzenetekben szerepelnek.

Megható ajándékok

Idén több mint 110 környékbeli gyermek karácsonyi álmát sikerült így valóra váltani – egy vidám karácsonyi műsort követően pedig a Jabil dolgozók maguk adták át ajándékaikat a gyerekeknek, akik közül soknak ez lesz az egyedüli csomag a fa alatt.

Szabó Máté, a Jabil tiszaújvárosi gyárának kommunikációs vezetője elmondta:

Szívszorító minden évben, amikor a kívánságokat olvassuk. Mindig vannak gyerekek, akik meleg cipőt, vagy kabátot kérnek karácsonyra, és olyan is előfordult, hogy egy kisfiú az ünnepségen egy csokit elnyerve az édesanyjához futott, és azt kérdezte „Anya, ez mi?” 

– ismertette. 

Rámutatott: természetesen a kívánságok között ott vannak a most népszerű drágább játékok is, amiket viszont ezek a gyermekek a kollégái nélkül valószínűleg sosem kaphatnának meg.

Ilyenkor érezzük, hogy valóban van jelentősége annak, amit teszünk, és ha minden rászoruló családnak nem is tudunk segíteni, de legalább 100 kisgyermek karácsonyát boldoggá tudjuk tenni. Ez egyébként a Jabil egyik fontos alapelve is; mindig igyekszünk valamit visszaadni annak a tágabb közösségnek, amelyben élünk, dolgozunk

 – hangsúlyozta.

Gyönyörű karácsonyt okoznak a gyerekeknek

Fajt Renáta, a Magyar Vöröskereszt dél-borsodi területi munkatársa elmondta, hogy a szervezet szerepe ebben annyi, hogy ők gyűjtik össze a gyermekek kívánságait tartalmazó rajzokat. „Lelkileg nagyon nehéz ez a része a dolgoknak, hiszen látom, hogy mit kérnek a gyermekek, sokszor nem is nagy dolgokat” – mondta. Azt is aláhúzta: szívügye az, hogy segítsen a nehéz sorsú gyermekeknek és keresse őket ebben az időszakban is.

A Jabil jóvoltából egy nagyon szép karácsonyt okozzunk a gyermekeknek és jó látni, hogy a vállalt törekszik arra, hogy azt kapják a gyermekek, amit kérnek a rajzok által

 – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában