Karácsony előtti körkép

2023.12.22. 20:04

Adventi fények, díszek, meghitt hangulat vármegyénk nagyvárosaiban. Van, amelyiket különösen szereti?

A vármegyében minden településen próbáltak ünnepi hangulatot varázsolni a díszítéssel. A városok díszeit gyűjtöttük össze.

Répássy Olívia

Kazincbarcika híres a színeiről, ennek megfelelően még az intézményeiket is felöltöztették fényfestéssel.

Kazincbarcika
Kazincbarcika

Az adventi koszorún pedig nagyvároshoz méltó hatalmas gyertyák vannak. Mezőkövesden tartják a karácsonyi népszokást, a subába öltözött kántálók valódi látványosságnak számítanak a matyó városban. Énekeltek a város elöljáróinak és fontos szervezeteknek.

Mezőkövesd
Forrás: mezokovesd.hu
Mezőkövesd
Forrás: mezokovesd.hu

Ózdon karácsonyi keretbe foglalhatja bárki magát egy fotó erejéig. A világítás pedig meseszéppé teszi a feldíszített teret.

Ózd
Ózd

Sárospatakon a Hotel Bodrog előtti téren fogadta a Mikulás kivilágított szánján a helyi gyerekeket. Minden héten meggyújtották a gyertyát az adventi koszorún, amit a Művelődés Háza előtt állítottak fel, a Betlehem mellett.

Sárospatak
Sárospatak

A hagyományokhoz híven már feldíszítették az újtelepi játszótér karácsonyfáját is. Sátoraljaújhely polgármestere, Szamosvölgyi Péter közösségi oldalán tett közzé egy videót, ami bemutatja a város díszeit a karácsonyfával, az adventi koszorúval, vásárral és a Sátoraljaújhely felirattal együtt.

Szerencs híres lett adventi fényparkjáról, amit már több éve megcsodálhatnak a turisták, akár csak átutazóban is a főút mellett.

Szerencs
Fotó: BNR

Szikszón az élő adventi ablakkalendárium megmozgatta mindennap a lakosokat, akik szívesen mennek ki a főtérre is.

Szikszó
Szikszó

Tiszaújváros karácsonyfája majdnem olyan magas, mint a tér körüli bérházak. Az adventi vásárban mindenki megtalálhatta a kedvére való ajándékot, akár magának is.

Tiszaújváros
Tiszaújváros

Végezetül hagytuk Miskolcot, ahol több helyszínen is fények díszítik a várost: a belvárosban az adventi vásáron, de a különböző lakótelepek képviselői is gondoskodnak az ünnepi hangulatról, akár például az Avason.

De az adventi villamos is elviszi egészen Diósgyőrig a karácsonyi fényeket.

Az adventi villamos Miskolcon
Fotó: ÉM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában