Disputa

2023.11.23. 15:54

Zenés beszélgetés az építésszel a múzeumban

Rudolf Mihálynak nemrég nyílt kiállítása a Pesti Vigadóban Lélekjelenlét címmel.

Rudolf Mihály

A „Hassler Énekegyüttes és barátai” sorozatának következő rendezvénye november 25-én, szombaton 17 órakor kezdődik. A vendég Rudolf Mihály DLA Ybl díjas építész, az MMA rendes tagja. Helyszíne a Herman Ottó Múzeum – Pannon-Tenger Kiállítóépülete (Miskolc, Görgey Artúr u. 28.)

Visszatérő beszélgetőtárs 

- Meghívott vendégünk nem először szerepel sorozatunkban. Csaknem másfél évtizede a Zenepalota felújítása kapcsán beszélgettünk vele, mint a tervezők egyikével – mondta el dr. Sándor Zoltán,  az énekegyüttes vezetője. Az eredeti tervek szerinti épületelemek akkor nem készültek el maradéktalanul, ezért kérdezzük majd a kimaradt részletekről, többek között egy harsonás angyal szoborról. Nemrég nyílt kiállítása a Pesti Vigadóban Lélekjelenlét címmel, ahol több mint 150 tabló és 54 makett mutatta be alkotásait. Ezek közül a legjelentősebbekről, például a fűzéri várról és a kiépítés alapjául szolgáló inventáriumokról, az egri bazilikáról, a bélapátfalvi templom felújításáról tudunk meg érdekes részleteket, de szó lesz a Herman Ottó Múzeum bővítéseiről, hallhatunk különös anyagok olaszországi beszerzéséről: alabástromüveg Volterrából, fehér kő Ascoli Picenoból… és természetesen nem maradhat ki a családi indíttatás, a bányamérnök dinasztia, a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban, valamint a Műegyetemen eltöltött diákévek bemutatása sem. A beszélgetést a Hassler Énekegyüttes zenei közreműködése színesíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában