Miskolc

2023.11.13. 20:00

Hegedűs Andrea szerint korrupt a miskolci városvezetés

A DK-s politikus szerint Veres Pál egy buborékban él és nem látja Miskolc valódi problémáit, és azt is elmondta, hogy a városlakók szerint a polgármestert „lefizették”.

Ujlaki Attila

Hegedűs Andrea kemény állításokat fogalmazott meg, Erdei Sándor nem mindenben értett egyet vele.

Fotó: Ujlaki Attila

Veres Pál nem látja Miskolc valódi problémáit, mert egy buborékban él 

– mondta hétfői sajtótájékoztatóján Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, amelyet Erdei Sándor Zsolt momentumos önkormányzati képviselővel közösen tartott a „Miskolcról őszintén” programsorozat egyik bejárása során.

Hegedűs Andrea szerint nagyon fontos lenne Miskolcon az ellenzéki együttműködés, mert a város lakosai ezt várják el az ellenzéki pártoktól.

A jelenlegi polgármester, Veres Pál függetlennek mondja magát és azt hangoztatja, hogy Miskolcon minden rendben van és minden nagyon jó, mert ő nem látja a valóságot

 – húzta alá a Gyurcsány párti képviselő. Arról is beszélt, hogy a polgármesterjelölti programjában leírtak azokra a problémákra kínálnak megoldást, amelyeket Veres Pál nem oldott meg az elmúlt években.

Erdei még nem tudja, hogy dönt 

Erdei Sándor Zsolt arról beszélt, hogy nem szeretne kampányeseményt csinálni a bejárásból.

„Én kifejezetten önkormányzati képviselőként jöttem ma el” – mondta. Hozzátette: a választókörzete problémáit és eredményeit mutatja be.

Erdei Sándor Zsolt személye azért érdekes, mert korábban még a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjaként bejelentette, hogy Veres Pál polgármestert támogatja a 2024-es választáson, azonban nemrég váratlanul a Momentumba igazolt. Portálunk rákérdezett, hogy az átigazolás befolyásolja-e abban, hogy támogatja-e a regnáló polgármestert. Erdei Sándor Zsolt azt válaszolta: azt még nem Momentum tagjaként jelentette be, de mivel már más párthoz tartozik, amelyik nem döntött még a kérdésről, így bizonytalan, hogy kit támogat.

Hegedűs szerint korrupt a városvezetés

Hegedűs Andreától a polgármesterjelölti programjának a bejelentésekor nem tudtunk kérdezni, most azonban igen. A politikus „korrupciómentes és átlátható városházát” ígér. 

Arra voltunk kíváncsiak, hogy akkor korruptnak tartja a mostani városvezetést? „Amikor ezt a programpontot megfogalmaztam azért írtam le, mert az elmúlt években volt rá precedens” – válaszolta, azonban egy részletet sem osztott meg.

A program csak „foltokban” valósult meg

Ameddig Veres Pál elfogadta a Miskolci Egyetemet fenntartó kuratóriumba a tagságot és egy szép összeg ütötte a markát, addig ezt a városlakók úgy látják, hogy le van fizetve és nem ellenzéki jelölt 

– mondta.

Azt is elmondta, hogy a 2019-es programnak csak „foltjai” valósultak meg. 

Veres Pált a várost vezető frakcióból támadták meg
Fotó: Bujdos Tibor

Erdei Sándor Zsolt azonban ezt másként látja, szerinte sok minden megvalósult.

Én nem értek egyet mindenben Hegedűs Andreával, hogy Veres Pál lenne ezért hibás 

– mondta.

Városháza: ez méltatlan

A DK-s országgyűlési képviselő által elmondottak kapcsolatban kerestük a városháza sajtóosztályát, a válaszukat változtatás nélkül közöljük:

 

„Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő a még el sem kezdődött kampány hevében elragadtathatta magát, ezért tehetett olyan állításokat mai sajtótájékoztatóján, amelyek nem méltók sem önkormányzati, sem országgyűlési képviselőhöz. De méltatlanok egy magát kulturált, európai politikusnak tartó miskolcihoz, méltatlan a párttársaival és a DK-val szimpatizáló miskolciakkal szemben is. Nemcsak méltatlanok, de érthetetlenek is a kijelentései, hiszen a DK úgy kritizálja a városvezetés munkáját, hogy lassan öt éve maguk is részesei a várost vezető frakciószövetségnek, sőt a mai napig hangoztatják, hogy ők tagjai a város vezetésének. Éppen ezért Hegedűs Andrea mai kritikán aluli megszólalására Miskolc MJV városvezetése érdemben nem kíván reagálni” – írták. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában