Jótékonyság

2023.11.18. 20:00

Kiderült, hogy mennyire sok jó ember él Miskolcon

Miskolc - Még holnap is lesz lehetőség bekapcsolódni az Élelmiszerbank tartósélelmiszer-gyűjtésébe.

Detzky Anna

A nagyáruházakban gyűjtenek a rászorulók számára

Fotó: Ádám János

Vármegyénkben tíz nagyobb élelmiszeráruházban gyűjtenek tartós élelmiszert rászorulóknak a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank szervezésében. Mezőkövesden a Tescoban, Miskolcon pedig az Aldikban, Auchanokban, Metroban és a nagyobb Tescokban várják még vasárnap is 8-tól 18 óráig az adományozókat. Az országos gyűjtés részleteiről csütörtökön adtunk hírt a Borsod Online-on.

Soha nem látott mennyiség

Kollégáink a Nagyváthy János utcai áruházban nézték meg a gyűjtés menetét, ahol szombat délelőtt már tetemes mennyiségű élelmiszeradomány gyűlt össze az erre a célra kihelyezett bevásárlókosarakban. Néhányan egy-egy csokival, de mások akár több kiló rizzsel, vagy kristálycukorral járultak hozzá a gyűjtéshez. 

A helyszínen tevékenykedő önkéntesek elmondták, hogy számukra azért nagy élmény ebben a szolgálatban részt venni és odaadni az idejüket erre, mert ilyenkor lehet rájönni, hogy mennyire sok a jó ember.

Különösen a kisgyermekesek adakozókedvűek, és idén sokkal több élelmiszer gyűlt össze, mint a korábbi években ilyenkor. Talán mostanra megszokták a vásárlók, hogy szerveződik ez az adományakció, sok mindenkinek megszólal a lelkiismerete, és élnek a segítés lehetőségével.

Aki ad, az mindig kap

Néhány adományozó is elmondta a helyszínen, hogy mi motiválja.
- Szerintem nagyon sok rászoruló van, és nemcsak itt Borsodban, hanem mindenhol, és tudom, hogy ez az adomány jó helyre kerül. Úgy vagyok vele, hogyha egy picit is tehetek azért, hogy másnak segítsek, akkor miért ne, hiszen rengeteg embernek lenne szüksége támogatásra! Bár mi is kevés pénzből élünk, de amennyit a pénztárcám megenged, annyit tudok adni – osztotta meg velünk Farkasné Mónika. - Magam részéről úgy érzem, hogyha adok, akkor kapok, ezért minden évben szoktam adományozni karácsony előtt. Most ez spontán történt, mert ma reggel láttam, hogy itt állnak az önkéntesek. Tudom, hogy a rászorulók között is többen különböző egészségügyi problémával küzdenek, és ezért is adtam rizstejet, hiszen magam is glutén- és laktózmentesen táplálkozom.

Együttéreznek a szegényekkel

Egy nagymama fiú unokájának is szeretett volna példát mutatni a jótékonysággal.
- Minden évben szoktam adományozni itt és templomokban is, mert ott is szokott lenni tartós élelmiszergyűjtés, illetve pénzzel szintén adakozok. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok olyan ember van, aki erre rászorul – mondta kollégánknak Zsóka néni, aki a vezetéknevét nem szerette volna elárulni. - Most olajat, lisztet és tartós tejet vettünk a kis unokámmal az idei akcióhoz. Ezek alapvető dolgok, amikről úgy gondolom, hogy mindenkinek jól jön. Egyébként itt helyben szembesültünk vele, hogy gyűjtés van, ezért úgy döntöttem, hogy bár nem nagy összegű élelmiszerrel, de szeretnék valamivel hozzájárulni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában