Díjátadás

2023.11.23. 13:44

Az adventi villamosról is szó esett...

Miskolc - A balesetmentesen közlekedő járművezetőket tüntetett ki az MVK Zrt.

Detzky Anna

Az MVK jubiálói

Fotó: Ádám János

A héttel osztható éve balesetmentesen közlekedő járművezetőket díjazta ünnepélyes keretek között a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. igazgatósága 2023. november 23-án, csütörtök délelőtt Szondi György utcai telephelyén. 

„Több évtizedes hagyomány áll már mögöttünk, minden év végén összehívjuk azon kollégákat, akik a balesetmentes kilométerekben, illetve években elérték a szabályzatban szereplő fokozatokat. Gyakorlatilag, aki 7 éve balesetmentesen vezet, azt már kitüntetjük és megkapja első fokozatát. Így van ez egészen 35 évig, minden hetedik évben” – ismertette köszöntő beszédében Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója. „Sőt, aki még tovább itt dolgozik, ezen felül is előfordulhat, hogy díjazzuk. Idén harmincöt kolléga érte el a balesetmentes évfordulóknak valamelyik fokozatát. Nagyon fontos, hogy Miskolc vérkeringését a villamos- és autóbuszközlekedés adja. Egy nap 25-30 ezer kilométert közlekedünk valamennyi járművünkkel, ami azt jelenti, hogy két nap alatt bőven megkerülhetnénk a Földet. Látszik, hogy, ahogy a motorizáció fejlődik, egyre többen vannak az utakon. Rajtunk kívül még egyéni közlekedők, valamint teher-és szállító gépjárművek. Nagyon sok az olyan gócpont, ahol baleset következhetne be. Viszont a hivatásos járművezetők abba a csoportba tartoznak, akik egyrészt már a képzések, másrészt munkájuk során odafigyelnek az utasokra, illetve mindenki másra is az utakon. Úgyhogy minden évben körülbelül ilyen létszámban tudjuk ezeket a díjakat átadni.” 

Megbecsülik dolgozóikat 

Nem maradnak el a karácsonyi pénzek és céges ajándékok sem. 

„Kedden jártunk egyeztetni a városvezetésnél és a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságánál. Itt az év vége és közelednek az ünnepek. Az MVK minden dolgozója, tagvállalati, önkormányzati, vagy intézményeink munkavállalója november 30-ig bezárólag plusz egy havi fizetést, mint év végi juttatást kap karácsony előtt. Ehhez még az MVK Zrt. két kis aprósággal járulnak hozzá: minden munkavállalónak tízezer forintos ajándékcsomagot állítunk össze, illetve a dolgozóink gyermekei számára Mikulás-csomagot is készítünk. Készül az új adventi villamos. Aki már bekacsintgatott a műhelybe, láthatta is. Advent első vasárnapján fogunk elindulni a kívül-belül teljesen megújult ünnepi villamossal. Jórészt saját kollégáink munkájának köszönhető az adventi villamos nagyszerűsége, mind műszakilag, mind a díszítés tekintetében. Az idei adventi villamos is hozzájárul majd, hogy az MVK Zrt-nek, illetve Miskolcnak az adventi ünnepségsorozatában kiemelt elemeként járja a síneket.”

A vezérigazgatón kívül a rendezvényen jelen volt még Lukács Zsolt autóbuszközlekedési igazgató és Juhász Vilmos villamosközlekedési igazgató is. A kitüntetéseket jelképező okleveleket Demeter Péter vezérigazgató adta át. A díjátadót állófogadás követte. 

Díjazottak 

7 éve balesetmentesen vezetők: Firtkó László, Kertész Roland, Matesz Zsolt, Molnár István, Pusztai Zoltán, Schramkó Béla 

14 éve balesetmentesen vetetők: Benkó István, Doszpoly István, Gonda Norbert, Halmi József, Krokos József, Papp László, az ünnepségen nem vett részt Bűdi Balázs és Galambos Gyöngyi 

21 éve balesetmentesen vezetők: André Roland, Csóri Péter, Dobosi János, Körtvélyesi Zsolt, Szabó Viktor, Vass Gyula, az ünnepségen nem vett részt Csató László, Honos Attila, Orosz Ferenc 

28 éve balesetmentesen vezetők: Fülöp József, Horváth Bertalan, Kovács János, Köpeczi Csaba, Porcs Rezső 

35 éve balesetmentesen vezetők: Ónodi Barnabás, Virág László Csaba

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában