Nagy öröm

2023.10.10. 11:25

Mini bölcsőde működik Hangonyban

Százmilliós fejlesztés valósult meg, amely a kisgyermekes családokat segíti.

Marosréti Ervin

Öröm a hangonyiaknak

Ünnepélyes keretek között átadták a napokban Hangonyon azt a mini bölcsődét, amely két csoportszobát foglal magában és összességében tizennégy gyermek elhelyezésére alkalmas. A fejlesztéssel kapcsolatban az is fontos tényező, hogy négy munkahelyet is teremtett az Ózdhoz közeli településen. 

Egy bölcsőde építése azt jelenti, hogy a településnek van jövője. Hangonyt az utóbbi időben sok kisgyermekes család választotta új otthonául, a dolgozó szülőknek pedig nagy szükségük van arra, hogy munkaidejük alatt gyermeküket biztonságban tudják - fogalmazott az eseményen Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője. - Az elmúlt időszakban számos olyan beruházás valósult meg, amely a település fiatalabb és idősebb polgárainak életét is segíteni tudja. Ez is ezek közé tartozik.

Dinamikus pályán 

Az avató ünnepségen Bánné dr. Gál Boglárka kiemelte: mindig öröm részt venni olyan eseményeken, amelynek az apropóját olyan fejlesztés adja, amely a térségben élő családoknak és a gyerekeknek kedvez. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei önkormányzat elnöke hozzátette: a térség országgyűlési képviselője és Hangony polgármestere dinamikus fejlesztési pályán tartja Hangonyt, amit ez a nagyságrendileg százmillió forintos beruházás is jelez.

Jövőbe mutat

Számunkra a bölcsőde-fejlesztés egyszersmind a jövőt is jelenti - árulta el Kovács Szilárd, Hangony polgármestere. - Szerencsére nagyon sok fiatal család vásárolt a faluban ingatlant, kiköltöztek hozzánk, itt tervezik az életüket. Éppen ezért kötelességünknek tartottuk, hogy a legkisebbeknek az ellátásáról gondoskodjunk. Egy pályázati lehetőséggel éltünk úgy, hogy az önkormányzat felajánlotta hozzá az ingatlant, amit nagyon szépen sikerült felújítani. A belső berendezés mellett egy kis játszóudvart is létrehoztunk, hogy a picik minél jobban, otthonosabban érezzék magukat.

Színes és varázslatos 

Az intézmény dolgozói minden nap arra törekszenek, hogy a gyermekek életét színessé és változatossá tegyék. Természetesen úgy, hogy figyelnek az állandóság és a jól átgondolt napi feladatok ellátására. 

A dolgozók nagyon lelkesek, kreatívak, szakmailag felkészültek, kedvesek és gyermekközpontúak - tette hozzá Eke Andrea, intézményvezető. - Kolléganőimmel együtt mindent megteszünk azért, hogy a Hangonyi Szamóca Mini Bölcsőde egy olyan intézmény legyen az ide járó gyermekek számára, amely csodákkal és varázslatokkal, valamint szeretettel teli mindennapokat biztosít nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában