Mikom

2023.09.21. 17:30

Újra Veres Pált támadja a miskolci DK (frissítve)

A párt szerint indoklás nélkül „eltávolították” a miskolci önkormányzati médiacég ügyvezetőjét, azonban korábban a cég közösmegegyezésről írt az ügyben.

Boon.hu

Veres Pált a várost vezető frakcióból támadták meg

Fotó: Bujdos Tibor

Egy csütörtökön kiadott közleményben támadja a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci szervezte Veres Pált. Mint írták, szerintük „eltávolították” a miskolci önkormányzati médiacég ügyvezetőjét. 

„Azonnali hatállyal, indoklás nélkül és a várost vezető ellenzéki pártokkal való egyeztetést megkerülve távolította el tisztségéből Veres Pál polgármester a miskolci önkormányzati médiát működtető Mikom Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Maros Évát” – írták. Hozzátették: nem tűrik el , hogy propagandamédiát csináljanak a miskolciak tévéjéből és újságjából. „Nem fogjuk engedni, hogy a polgármester a saját kampányeszközeként kezelje az önkormányzati médiát. A miskolci önkormányzati médiának továbbra is politikailag független, szakmai alapokon kell működnie, amely kizárólag a Miskolcon élők érdekeit képviseli” – hangsúlyozták. 

Arra is kitértek, hogy szerintük az önkormányzati cégek vezetéséről csak a polgármestert támogató pártokkal egyeztetve szabad dönteni. „A Demokratikus Koalíció most és a jövőben is együtt kíván működni az ellenzéki pártokkal Miskolc demokratikus vezetésében, de Veres Pál döntésétől elhatárolódunk” – zárták. Mint ismeretes tegnap a céget fenntartó miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya írta meg, hogy közös megegyezéssel távozott Maros Éva, a Mikom Nonprofit Kft. ügyvezetője és a tagvállalat ügyvezetői posztjának betöltésére a Miskolc Holding Zrt. pályázatot ír ki. Az üggyel kapcsolatban kerestük a városháza sajtóosztályát, amint reagálnak cikkünket frissítjük. 

A városháza reagálása

Veres Pál polgármester döntött a Mikom Kft. ügyvezető igazgatója jogviszonyának megszüntetéséről (az érintett felek közös megegyezéssel szüntették meg). 
A városvezető megismerve, meghallva, megértve a Mikom dolgozóinak véleményét, megismerve, meghallgatva a Mikommal dolgozó belső és külső partnerek véleményét is hozta meg döntését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában