Szörnyű tragédia

2023.09.07. 20:00

Örökös börtönt kérnének a miskolctapolcai pinceomlás okozásával gyanúsított férfire az áldozatok hozzátartozói

A mai napig felfoghatatlan az a tragédia, melyet a tavaly augusztusi pinceomlás áldozatainak családja kénytelen feldolgozni, mondták az özvegyek portálunknak.

Soós Péter

Tavaly, augusztus utolsó napján írtuk: beszakadt egy pince Miskolctapolcán, amelynek több halálos áldozata is van.

Fotó: Bujdos Tibor

2022 augusztusának utolsó napján szörnyű tragédia rázta meg Miskolctapolcát: egy pincében – a későbbi gyanúsított által felügyelt munka során – egy több tonnás kőtömb szakadt három munkásra. A férfiak az omlás következtében a helyszínen életüket vesztették. A baleset vélhetően azért történhetett meg, mert az ásáshoz nem építettek támfalakat. A beomlott pincében rekedt emberek holttestét másnap sikerült a tűzoltóknak a felszínre hozni.

Hárítják a felelősséget

Az esetet követően halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 45 éves miskolci férfival szemben. Mint tegnap írtuk: a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.
Hudi Beáta, az egyik áldozat özvegye így nyilatkozott ma portálunknak:

„Még nem tudtam beszélni az ügyvéd úrral, a fejleményekről a közösségi oldalról, illetve a Borsod Online-ról tájékozódtam. Sehogy nem lehet egy ilyen tragédiát feldolgozni. Sőt még talán rosszabb, ahogy telnek a napok, hónapok, mint akkor volt. Bocsánatkéréssel senki nem keresett minket, de gondoltam, hogy hárítani fogják a felelősséget, és nem ismerik el, hogy hibáztak valamiben.”
Beáta sógora volt egy másik áldozat. Takács Tiborné, az özvegy a lehető legszigorúbb büntetést szabná ki a gyanúsítottra, ha rajta múlna..

„Nagyon hiányoznak! Örülök, hogy végre az ügyészségre került az ügy. Azóta még rosszabb lett az életünk, anyagilag is nehezebb kijönni. Minket sem kerestek meg akár csak bocsánatkéréssel... Ha engem kérdez, örökös börtönt kellene kapnia a felelősnek, és mostanra már rég előzetesben lenne” – mondta.
A rendőrség az iratokat átadta az ügyészségnek, innen folytatódik tovább az ügy.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában