boon.hu video

2023.09.30. 15:27

Mentőhelikopter landolt szombaton a miskolci Szent István téren + fotókkal, videóval

Miskolc - Emberek gyülekeztek a miskolci városháza előtt szombaton és megjelent a légimentő szolgálat helikoptere is.

Boon.hu

Megjelent a mentőhelikopter is

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerével, az Országos Vérellátó Szolgálattal szervezett közösségi eseményt a miskolci Szent István téren. Az érdeklődők az életmentésnek két különböző, a hétköznapokban pótolhatatlan formájával találkozhattak: önkéntes véradással és légimentéssel. A véradók útja a városházára vezetett, a téren pedig mentőhelikopter teljesített szolgálatot. Lehetőség volt így belepillantani a légimentők munkájába.

A véradásra egyébként 18 óráig volt lehetőség.

Fontos dolgok!  

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a biztonságos vérkészítményekre. Éppen ezért a különleges közösségi esemény célja volt az is, hogy új véradókat toborozzon, valamint a meglévőket is aktivizálja, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára, emellett pedig betekintést nyújtson a légimentők nem mindennapi munkájába is.

Cél, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vérkészítmény álljon rendelkezésre minden légimentő bázison. 

Segítségre nyújtotta a karját

Molnár Tibor is segítségre nyújtotta karját a Városháza aulájában.

„Rendszeres véradó vagyok, immár 30 éve, amikor letelik a három hónap akkor mindig jelentkezem. Az első alkalom még 18 évesen volt, amikor még katona voltam és azóta folyamatosan megyek. Az egészségügyben dogozom, így tudom mekkora segítség ez”- mondta.

A különleges közösségi esemény célja, hogy új véradókat toborozzon, valamint a meglévőket is aktivizálja, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára, emellett pedig betekintést nyújtson a légimentők nem mindennapi munkájába is, mondta a helyszínen, Laták Kamilla a Magyar Vöröskereszt Miskolci Szervezetének megyei véradó szervező koordinátora.

„Nagyon bízunk benne, hogy az előző két év sikeréhez hasonló lesz a mai alkalom is, amikor hatvan négyen és hatvan öten nyújtották segítségre karjukat- emelte ki. Majd megjegyezte, hogy ebben az időszakban többen jelentkeznek véradásra az a tapasztalat, talán a legideálisabb hónap a szeptember, hiszen véget értek a szabadságolások, a nyaralások, megkezdődtek a dolgos hétköznapok és most gyönyörű idő is van ahhoz, hogy az egyéb családi programok közé be lehessen beilleszteni a véradást”.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában