Ünnep

2023.09.02. 19:18

Jószerencsét! Bányásznap Perecesen + fotók

A bányászat nem csak az itt élők történelmében van jelen, hanem a szívében, lelkében is.

Pap Gyula

Előkerültek az egykori bányász kitüntetések

Fotó: Vajda János

Perecesen a szabadtéri színpadon tartották meg szombaton a Bányásznapot. A megnyitón köszöntőt mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere és Bazin Levente önkormányzati képviselő. A polgármester kiemelte: a bányászat nem csak az itt élők történelmében van jelen, hanem a szívében, lelkében is. Olyan örökség ez amelyet ápolni kötelességünk nemcsak az idősebbeknek, hanem a fiataloknak is hisz ők azok, az elhivatott lokálpatrióta fiatalok akik továbbviszik és megtartják Perecest, és az itteni közösséget – hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepi műsorban szerepelt a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar koncertje, közreműködött: a Miskolci Mazsorett Együttes. A 200 éves Miskolci Nemzeti Színház műsora után Kutyás bemutatót tartottak Lehoczki Lászlóval, a Spider Mentőcsoport alapítójával, vezetőjével, kutyás tanítványaival. A Miskolc Dixieland Band koncertjét a Miskolc-Avas Judo Sportegyesület bemutatója követte, majd színpadra lépett Veréb Tamás és a Főnix Tűzzsonglőr Csoport Miskolcról.

A kiegészítő programok között szerepelt a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar földtudományi játszóháza. Volt arcfestés, lufihajtogató bohóc, kézműves vásár és bemutató a Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettel valamint veterán autóbusz, kukásautó, mentőautó, rendőrmotor-bemutató, MiŐr szolgálati autó bemutató színesítette a programot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában