Figyelem!

2023.09.02. 08:02

Citromsárga riasztás Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén szombat éjfélig

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2023.09.02. szombat éjfélig.

Fotó: BNR

Szombaton délután, este északkeleten, kisebb eséllyel az Alpokalján alakulhat ki helyenként zivatar. Zivatarban átmeneti intenzív csapadék, megerősödő, esetleg viharossá fokozódó szél, kisebb méretű jég előfordul.

Vasárnap észak felől hajnalban, reggel hidegfront érkezik, több helyen, leginkább a középső és keleti országrészben intenzív csapadékkal, záporral, elszórtan zivatarral. A front dél, délkelet felé kora délutánra elhagyja az országot, de ezzel egyidőben északkeleten - Borsod, Szabolcs, Heves vármegyében - újabb hullámban várható intenzívebb zivatarok kialakulása, melyek délután, este dél felé az Alföldön fejlődnek tovább. Zivatarban helyenként rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, 60-80 km/h-s szél, jégeső is várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben szombaton: zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Friss időjárás-előrejelzés a boon.hu oldalán itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában