Szombaton irány az Avas!

2023.08.05. 08:31

Újra kvaterkázhatunk a hétvégén

Szombaton, augusztus 5-én kóstolót adnak Miskolc ízeiből, boraiból, helyeiből és zenéiből a Kisavason, a következő Avasi Kvaterkán.

Koccintás egy korábbi rendezvényen

Fotó: Ádám János

Ez alkalommal bemutatkozik a Bükki Kör, melynek tagjai nemcsak a vállalkozásukkal szeretnék öregbíteni Miskolc jó hírét, hirdetni a Bükk és környéke szépségeit, értékeit, hanem az összefogással is igyekeznek példát mutatni. Ez a maroknyi vállalkozó döntött, közös erővel lendítik fel a város kultúráját és gasztronómiáját. Összeadják tudásukat, tehetségüket, szívüket, lelküket, és ország-világnak hírül viszik: érdemes Miskolcra látogatni, hiszen a történelmi, kulturális és természeti kincsek mellett tudunk újat mutatni – tudatta Burgony Péter, az Avasi Kvaterka szervezője.

- A poharainkba 25 borászat csodás borai, pezsgői, habzóborai kerülnek majd, fókuszban a Bükki és a Tokaj-hegyaljai borvidékkel. Vendég Tállya és a Tali Tállyán rendezvénysorozat, de a Szekszárdról is érkeznek finomabbnál finomabb nedűk - emelte ki Burgony Péter. - A borok mellett jól megfér majd a Mad Scientist őrült kisüzemi sörei, és a divathullámként elindult Tubi, különféle variációkban. Persze az alkohol mellett különféle szörpöket is kérhet majd a szomjas vendég - tette hozzá a szervező.

Az Avasi Présházban a Bükk+ helyi borászai kapnak helyet, illetve a Diósgyőri Party-Service édes és sós lepényei. Miskolc és a Bükk ízeit az Il Baffo pizzái és Avalon krémesei, a Borsodi Sajtműhely kecskesajtjai, A LEVES és Borsod Burger street foodjai, a Végállomás bistro&wine finomságai, a Desszertem nyalánksága és a Kvaterka Shop várva várt zsíroskenyér variációi mutatják be.

Burgony Péter kiemelte, az elmaradhatatlan mókát és kacagást ezúttal egy kis kiegészítő is segíti: a Cardium buborékos italait egy „pezsgőpisztolyból” locsolhatják a játékos kedvű Kvaterkázók.

A zenéről az Avasi Cellariumban 19 órától ZolioArt Projekt gondoskodik, az Avasi Présházban 21 órától Latin Projekt koncert várja a táncos lábúakat és éjfélig rophatják a „Találka téren”. Akik viszont csöndesen kortyolgatnának, falatoznának és beszélgetnének, azoknak irány az Avasi Álom Pince, ahol lazulós chill hangulat várja őket pazar kilátással – mondta megkeresésünkre a szervező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában