Egyetemi szervezés

2023.08.28. 18:07

Népegészségügyi konferenciának ad otthont Miskolc

Az előadók főként az egészségüggyel kapcsolatos kutatásaikat osztják meg egymással.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara, valamint a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesülete együttműködésében népegészségügyi konferenciának ad otthont Miskolc a következő napokban a Calimbra Wellness és Konferencia Hotelben, ahol az előadók főként az egészségüggyel kapcsolatos kutatásaikat osztják meg egymással.

A hétfői megnyitón beszédet mondott Dr. Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja, aki köszönetet mondott a konferencia megszervezésének a lehetőségéért, és arra is rámutatott, hogy a népegészségügy egy olyan terület a közegészségügyön belül, amely az emberek egészségének javítására és megőrzésére összpontosít. A népegészségügy széles körű tevékenységek sorozatát foglalja magába, amelyek célja a közösségek egészségi állapotának javítása és a betegségek megelőzése.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora már arról szólt, hogy a konferencia megrendezése mellett nagy megtiszteletes a Campus számára, hogy tagja lehet a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyeknek. „Ez sok mindent mutat, többek között azt, hogy nem volt alaptalan az a kezdeményezés, hogy a kar nevet változtatott és már egészségtudományi karként funkcionál” – mondta. Hozzátette: a kar elődje korábban több tucat főiskolai hallgatóval kezdett működni, ma pedig már az egyik legtöbb hallgatót számláló karrá nőtte ki magát. Arra is emlékeztetett, hogy egy olyan egyetemen történt ez a növekedés, amely egyetem főként a műszaki területekre specializálódott.

Vokó Zoltán, a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy ennek a konferenciának országosszintű jelentősége van. „A népességtannal, egészségfejlesztésekkel, az életmóddal kapcsolatos különböző egészségpolitikai kérdéseket is megvitat majd a konferencia, és a legfrissebb kutatási eredményeket is bemutatják majd a résztvevők” – hangsúlyozta.

Információkat osztanak meg

A Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesülete olyan szervezet, amely a népegészségügyi oktatás és kutatás területén működik Magyarországon. Országos szintű szervezet, amely összefogja és képviseli a különböző népegészségügyi képző- és kutatóintézeteket. Az ilyen típusú egyesületek általában szakmai közösségeket hoznak létre a hasonló érdeklődési területtel rendelkező szakemberek, intézmények és kutatócsoportok számára. Ezek az egyesületek segíthetnek a tapasztalatok és információk cseréjében, a közös kutatási projektek előmozdításában, valamint az adott területen történő fejlesztések és politikai döntések iránti érdekek képviseletében, mint például a most megrendezett konferencia is. Az egyesület céljai, tevékenységei és struktúrája azonban specifikusak lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában