Válaszolt a miskolci városháza

2023.08.03. 11:50

Nyilvános WC van Miskolctapolcán, csak épp nem működik

Boon.hu

A nyilvános wc épülete Miskolctapolcán: zárva

Fotó: Ádám János

Olvasónk gyomorforgató szagot tapasztalt Miskolctapolcán a turisztikai idény közepén, Miskolc leglátogatottabb helyszínén, mert nincs nyilvános illemhely, olvasható portálunkon. Körülnéztünk Tapolcán mi is, és a következőt tapasztaltuk: a régi mellékhelyiség a parkfelújítás során teljesen eltűnt a föld színéről, ugyan kiépítettek egy újat, melyet a sétányon tábla is jelöl, viszont az még nem üzemel. Zárva van. A Barlangfürdőhöz vezető sétányon jól látható helyen jelzi piktogram, hogy a fürdőhöz közelebbi oldalon, az út mellett 10 méterre található az akadálymentesített illemhely, viszont nincs. Vagyis a régit betemették, az új még nincs nyitva.

A tapasztaltak kapcsán küldtük kérdéseinket az önkormányzatnak, ezeket keretes írásunkban, cikkünk alatt olvashatják. A miskolci városháza sajtóosztályától kapott válaszhoz odaírták: közléséhez csak teljes terjedelemben és változatlan formában járulnak hozzá.

Miskolc MJV Önkormányzatához semmilyen jelzés nem érkezett eddig sem „gyomorforgató szagról”, ahogyan Ön fogalmaz, sem kellemetlen szagokról Miskolctapolcán és helyszíni bejárás során mi magunk sem tapasztaltunk hasonlót. A területen egyébként van nyilvános WC, egy komfortpont, amelyet csak azért nem lehet még használni, mert az Építésügyi Hatóság még nem adta ki rá a használatbavételi engedélyt annak ellenére, hogy minden előírás és hiánypótlás teljesítése megtörtént hetekkel ezelőtt.
Miskolcon egyébként a belvárosban, a Szinva teraszon is működik nyilvános wc, és terveink között szerepel több olyan komfortpont beszerzése is, amely teljesen automatikusan működik, így személyzet nélkül is el tudja látni rendeltetését. Ezek beszerzési, kiépítési lehetőségét vizsgáljuk, de létesülnek komfortpontok a Kilátó mellett is, ez része a Kilátó ReStart programnak, és a Horváth-tetőn is találhatók bárki által használható illemhelyek.
Az újonnan létesülő komfortpontokkal egyébként Miskolc város vezetése elődeinek évtizedes mulasztását pótolja, hiszen korábban a már meglévő nyilvános wc-k sem működtek, állagmegóvásukról sem gondoskodtak, így azok közül több mára használhatatlanná vált." 

Úgy gondoljuk, a válasz önmagáért beszél. A tervek szépek, és jók. A kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ: akkor hol van jelenleg is használható illemhely Miskolctapolcán a turistaszezon közepén? És a város többi pontján? 

Kérdéseink a következőek voltak:

  • Olvasónk Miskolctapolcán, a parkban gyomorforgató szagot tapasztal, nyilvános WC hiányában.
  • Tervezik-e ezt orvosolni? (A turistaszezon közepén nem túl vendégbarát és marasztaló a helyzet.)
  • Mi van a korábbi nyilvános WC-kel?
  • Vannak még egyáltalán Miskolcon nyilvános illemhelyek?
  • A nagy bevásárlóüzleteken kívül, hová lehet bemenni, ha szükségét érezzük?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában