Kellemetlen

2023.08.03. 07:00

Az illemhellyel is vannak gondok Miskolctapolcán

Olvasónk gyomorforgató szagot tapasztalt Miskolctapolcán a turisztikai idény közepén, Miskolc leglátogatottabb helyszínén, nyilvános illemhely hiányában.

Hiába mutatja a jel, hogy merre van a WC, arra biztosan nincs

Fotó: Ádám János

Olvasónk írta meg tapasztalatait a miskolctapolcai park kapcsán. Mint jelezte: nincs működő illemhely a területen, így sokan a bokrok közt végzik el a dolgukat, ami miatt viszont büdös, vizeletszag van a parkban. Fotóriporterünk a helyszínen járva azt tapasztalta, hogy a régi mellékhelyiség a parkfelújítás során teljesen eltűnt a föld színéről, ugyan kiépítettek egy újat, melyet a sétányon tábla is jelöl, viszont az még nem üzemel. Zárva van. A Barlangfürdőhöz vezető sétányon jól látható helyen jelzi piktogram, hogy a fürdőhöz közelebbi oldalon, az út mellett 10 méterre található az akadálymentesített illemhely. Ott a Hotel Kittit kivéve még vendéglátó egység sincs a közelben, ahol ha fogyasztana az ember valamit, használhatná a mellékhelyiséget. 

Vagyis a régit betemették, az új még nincs nyitva.

Fotóriporterünk helyszínre érkezése előtt kerestük az miskolci önkormányzat sajtó osztályát is, hogy működnek-e még nyilvános wc-k a városban, de lapzártánkig nem kaptunk tőlük választ.

Ózdon például működik

Az érmével működő nyilvános wc-t napi szinten használják Ózd belvárosában, különösen hétvégén, amikor a Piac nyitva tartása alatt a hétköznapinál is nagyobb a forgalom. Korábban azon a területen volt egy régi, elavult mosdó, amelyet néhány éve egy modern toalett váltott fel. Az önműködő illemhelyet hat évvel ezelőtt telepítették, azóta közel negyvenezren látogatták, havi szinten átlagosan 300-350 ember veszi igénybe a szolgáltatást. A működtetését az Ózdi Városüzemeltető Intézmény látja el. Higéniai szempontból naponta kétszer ellenőrzik az egyébként automata hibajelző rendszerrel működő mosdót. Amennyiben valamilyen meghibásodás történik, vagy a szolgáltatás nem megfelelően működik, a céget sms-ben értesítik, így gyakorlatilag azonnal tudnak a problémáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában