1963. augusztus 20.

2023.08.15. 08:00

A hatvanéves kilátót ünneplik

Augusztus 20-án lesz hatvan éve, hogy felavatták az Avas kilátót.

Légifelvétel az Avas kilátóról, amit épp felújítanak.

Forrás: Épkar Zrt. Facebook

Programsorozattal készül az Avas kilátó 60. születésnapjára az Észak-Kelet Átjáró Egyesület. Részleteket még nem tudni, de oldalukon egy kvíz kitöltésére kérik az érdeklődőket, a helyes megfejtők közül többen is könyv- és tárgynyereményben részesülhetnek, írják. Facebook oldalukon pedig ez olvasható: "Elindult valami a vasárnapi városi túra záró helyszínénél... Itt, a ma is létező néhai géppuskafészek mellett állt egykor a második, azaz a Szeghalmi-kilátó (az idén ünnepelt, 1963-as tévétorony elődje)." 

Az évfordulón egyébként Miskolc fényei címmel szerveznek programot az Észak-Kelet Átjáró Egyesület.  Az események délután 5-kor városi túrával és piknikkel indulnak a belvárosból. Este 7-től az Avas-tetőn, a játszótéren A vakondember legendája címmel tart felolvasást Fandl Ferenc. A további program része az alternatív tűzijáték, közösségi fényfestés, kiállítás, nyomozós játék. 

Augusztus 21-én (hétfőn) kiállítás nyílik a témában a városházán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában