Átverés!

2023.08.11. 12:10

Vigyázat! Csalók kezdtek el jegyet árulni a ma esti miskolci koncertre

A nagy érdeklődést a csalók is elkezdték kihasználni a közösségi médiában.

Boon.hu

Nagy várakozás előzi meg Azahriah (fotónkon) és Dzsudló miskolc koncertjét

Fotó: Dodó Ferenc

A boon.hu-t egy olvasó kereste meg azzal kapcsolatban, hogy a péntek esti Azahriah, Dzsúdló koncertre spekulánsok kezdtek fiktív jegyekkel pénzt kicsalni a gyanútlan koncertre érkezőktől. Különböző E-Ticketet kezdtek el árusítani, amelyek valószínűsíthetően másolatok, így előfordulhat, hogy a koncertre érkező a helyszínre érkezve szembesül azzal, hogy nem érvényes a jegye. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-t, akik azt mondták portálunknak, hogy ők a saját maguk által árusított jegyekért tudnak felelősséget vállalni.

Ne elégedjenek meg a másolattal

„Eljutott hozzánk a hír, hogy a koncertre szólók belépőket másodlagos honlapokon és egyéb csatornákon is árusították. A Miskolci Kulturális Központ Kft. kizárólag a jegy.hu-n, és a saját jegypénztárunkban megvásárolt jegyekért vállal garanciát. Egy jegy egyszeri belépésre jogosít, azaz egy vonalkód egyszer érvényes” – írják.

Hozzátették: semmilyen körülmények között ne engedjék a vendégek, hogy illetéktelen személy másolatot készítsen az E-Ticketről. Mivel a vonalkódolvasó rendszerek nem látnak különbséget másolt és eredeti vonalkód között, ezért mindig az első lehúzott E-Ticketet fogadják el eredeti jegynek. Minden további, azonos vonalkóddal rendelkező E-Ticket másolatnak, azaz érvénytelen jegynek minősül. A helyszínen ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni – húzták alá.

A közösségi oldalon már mémek is elterjedtek a dologról, például ez:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában