Vélemény

2023.07.30. 09:03

Megszólalt Zacher Gábor a koffeinmérgezés miatt kómába került apa ügyében

Élet és halál között lebeg az a 18 éves családapa, akit feltehetően koffeinmérgezés miatt szállítottak kórházba Farkaslyukról. A kómában fekvő férfi esetének kapcsán Dr. Zacher Gábor toxikológus fejtette ki álláspontját a Ripostnak.

Boon.hu

Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens

Fotó: Penovác Károly

Ahogy beszámoltunk róla, a férfi éjjel a gyermekhez kelt fel, de összeesett, rángatózni kezdett és kómába esett, jelenleg kórházban kezelik.

Zacher Gábor hangsúlyozta: a konkrét történet részleteit nem ismerheti, de abból az információból, mely szerint a fiatal férfi kómába esett, lehetségesnek tartja, hogy a családapának szívritmuszavara keletkezett. Elképzelhető, hogy koffein okozta vérnyomás-növekedés agyvérzést okozott, és az is előfordulhatott, hogy a férfi rohamot kapott, és a teste rángása következtében a gyomortartalma a tüdejébe került. Hozzátette: az eset extrémnek számít, tehát szó nincs róla, hogy mindennapos lenne.

„Aki betartja a szabályokat, vagyis a megfelelő mennyiséget veszi magához, annak nem kell ilyen problémától tartania. Nem szabad tehát olyan következtetést levonni, hogy az energiaitalba bele lehet halni” – hangsúlyozta Zacher Gábor.

„Tulajdonképpen akár a vízbe is belehalhatunk, ugyanis ha annyira sokat iszunk, vízmérgezést kapunk. Egy jó minőségű presszókávé is tartalmazhat annyi koffeint, mint egy energiaital” - tette hozzá a szakember a Ripost cikkében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában