Performansz

2023.07.12. 17:10

A Mi Hazánk nem kér az LMBTQ-ból

A párt szerint egy színesre festett pad is jele a terjedő LMBTQ propagandának, így azt letakarták.

Boon.hu

Szajlai János és Pakusza Zoltán

Fotó: Ádám János

Performansszal egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Mi Hazánk Mozgalom szerdán délután a miskolci Európa téren, mert szerintük egy színesre festett pad is jele a terjedő LMBTQ propagandának: a rendezvény idejére a párt aktivistái letakarták a szivárvány színére festett padot. Az ominózus közterületi padon két személy ült a tájékoztató kezdetekor, akiket a rendőrök felállítottak, majd igazoltattak, arra hivatkozva, hogy a padot előzőleg a rendezvény idejére lefoglalták.  

Ezt követően Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy országosan is egyre nagyobb teret hódít az LMBTQ mozgalom, és szerintük a szivárvány szimbóluma nem való a közterületekre. 

Kiállunk a normalitás mellett, azaz, hogy kapcsolat csak férfi és nő között jöhet létre

– húzta alá. 

Szajlai János, a párt választókerületi elnöke pedig büszkén jelentette be, hogy már harmadszorra sikerült megakadályozni pártjának a budapest pride rendezvénysorozat miskolci eseményét. 

Nincs helye az LMBTQ propagandának sem a mesekönyvekben, sem máshol 

– hangsúlyozta.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában