Kijavítják

2023.07.25. 18:36

Mégiscsak van pénz a miskolci Búza téri aluljáróra

Mokrai Mihály (DK) szerint szeptember végére befejeződhet az aluljáró felújítása. A Fidesz-KDNP szerint kibújt a szög a zsákból.

Ujlaki Attila

Fotó: ÉM

Sajtótájékoztatót tartott kedden délután Miskolcon Mokrai Mihály, a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője melynek témája: „a Belvárosról őszintén”. A képviselő hosszasan sorolta, hogy pártja szerint mivel küzdenek a hétköznapokban az emberek a kormány szerintük elhibázott gazdaság politikája miatt, majd Miskolcról beszélt.

A Búza téri aluljáró felújítási munkálatai napokon belül elkezdődnek

 – mondta a képviselő. Hozzátette: az oldal lifteket leszerelték, és a közbeszerzési kiírás is megjelent a Miskolc Holding Zrt. honlapján. „Az összes lejáratot újra betonozzák a szakemberek, szakaszosan és a villamos hálózat teljes cseréje is megvalósul a beruházás során” – részletezte.

Portálunk munkatársa megkérdezte a képviselőtől, hogy mikorra várható az aluljáró felújításának befejezése és mennyibe fog kerülni. Mokrai Mihály azt válaszolta: „Szeretném, ha szeptember végén át tudnák adni, illetve 29 millió forintba fog kerülni a felújítás, amelyet a város költségvetési tartalékból fogja állni”.

Arra a kérdésre, hogy Veres Pál, jelenlegi polgármester indulását támogatja-e a DK, azt válaszolta: „készülünk”, de arra, hogy ez pontosan mit jelent, nem részletezte.

„Kibújt a szög a zsákból”

Korábban a városvezetés azt hangoztatta, hogy nincs pénze a városnak az aluljáró felújítására, azonban kiderült, hogy mégis sikerült költségvetési forrást találni rá, a Fidesz-KDNP szerint kibújt a szög a zsákból. „A miskolciaknak elege van már abból, hogy ameddig a DK készül, addig a miskolciak kikészülnek a párt javaslataitól” – reagálta Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP frakciószóvivője portálunk megkeresésére. Rámutatott: a Fidesz-KDNP már korábban elmondta, ha nem lett volna, Dubaji út, bükkszentkereszti üdülő- felújítás és a Miskolc Holding vezérigazgatói iroda felújítása, akkor már rég át tudták volna adni a Búza téri aluljárót. „Ha az elvtársak nem magukra költötték volna ezt a több száz millió forintot, akkor sokkal előrébb lenne Miskolc és az itt élők” - szögezte le.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában