Döbbenet!

2023.05.15. 14:02

Elintéztük: Lezárták a Búza téri aluljáró balesetveszélyes lépcsősorait

Számtalanszor szóvá tettük, utoljára szűk két hete. Végre cselekedtek az illetékesek.

Szaniszló Bálint

Lezárták a Búza téri aluljáró balesetveszélyes lépcsősorait

Úgy egy évvel ezelőtt is szóvá tettük már, hogy naponta tízezres gyalogosforgalmat lebonyolító Búza téri aluljáró aluljáró állapota köszönőviszonyban sincs közlekedési fontosságával. A Boon.hu cikkei arról szóltak, az aluljáró elhanyagolt, erősen felújításra szorult állapotú. Már a felületes szemlélő is láthatta hónapokkal ezelőtt, hogy gyakorlatilag minden eleme javításra, cserére szorul. A lépcsőelemek meglazultak, a fémelemek rozsdálnak.

Balesetveszély!  

A helyzet azonban drasztikusan tovább romlott. A nagyobb forgalmú lépcsősorok állapota olyan, hogy azokat már csak az imádság tartja. Egyre többen félve használják a lépcsőket, a lépcsőfokok ugyanis meglazultak, bármikor történhet baleset. Csak remélhetjük, hogy nem vár addig az önkormányzat az aluljáró helyzetének jobbra fordításával, amíg nagyobb baj nem történik.   

Nos, legutóbbi cikkünk megjelenése óta szűk két hét telt el. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy az illetékesek cselekedjenek. No nem arról van szó, hogy megkezdődött a balesetveszélyes lépcsősorok felújítása. Annyit azonban sikerült elérni a figyelemfelhívó cikkeinkkel, hogy hétfőn két részt lezártak a balesetveszélyes lépcsősorok közül. Kérdés, hogy mikor történik valami tényleg érdemi a lépcsősorok és maga az aluljáró felújítása érdekénben.

Nincs rá pénz!  

Dr. Mokrai Mihály, a társág önkormányzati képviselője egyébként a tavaly májusi önkormányzati ülésen közérdekű hozzászólásban sürgette a városvezetést a probléma megoldására, az aluljáró felújítására. Veres Pál polgármester írásban válaszolt néhány hét múlva a képviselőnek egy diplomatikusan bevezetett levélben: „Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a lehetőségeihez mérten törekszik a tisztelt képviselő úr által is jelzett – régóta ismert és orvoslásra váró – probléma mielőbbi megoldására.” Kiderült azonban, hogy a felújítás - a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szerint - mintegy 50 millió forintba kerülne. A városnak pedig nincs pénze az egyre romló állagú aluljáró felújítására, de - mint fogalmazott a levél – „folyamatosan vizsgálja azon lehetőségek körét, amelyek következtében mielőbb sor kerülhet a Búza téri gyalogos aluljáró korszerűsítésére...” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában