boon.hu video

2023.07.26. 20:54

Így várták a leendő hallgatók a ponthatárok kihirdetését Miskolcon - Fotók, videó

Az idegőrlő perceket többek között koncertekkel, különböző társasjátékkal és sportprogramokkal is enyhíthették a leendő hallgatók.

Ujlaki Attila

Este nyolckor kiderültek a ponthatárok

Fotó: Budjos Tibor

Kora este kezdődött meg a Pont Ott Parti a Csengey kertben Miskolcon, ahol az idén végzett középiskolások várták együtt, hogy sikerült-e bekerülniük a megjelölt felsőoktatási intézmény általuk kiválasztott képzéseire.

Partival várták a ponthatárokat

Az idegőrlő perceket többek között koncertekkel, különböző társasjátékkal és sportprogramokkal is enyhíthették a leendő hallgatók, emellett az egyetem karait és tevékenységeit is megismerhették játékos formában a programra kilátogatók. Programokat kínált még a Közösségi Szolgálati Iroda, a Hallgatói Önkormányzat információs sátrában pedig a gólyatáborral, az egyetemi élettel, vagy a pótfelvételivel kapcsolatos információkat lehetett begyűjteni. Az eredményvárón a Miskolci Egyetemen kívül chill zónát alakított ki a rendezvény főszponzora, a BOSCH, de bemutatta tehetséggondozó kínálatát a Mathias Corvinus Collegium is.

Izgatottan várták az eredményeket

A ponthúzás előtt leendő egyetemistákat kérdeztük arról, hogy mit várnak az estétől.

Tarbaj Tamás izgatottan várta, hogy sikerült-e bekerülnie a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karára. „A nemzetközi gazdálkodást jelöltem meg, egy stresszben gazdag időszakon vagyok túl és bízom abban, hogy felvételt nyerek, amennyiben mégsem, akkor maradok még egy évet szakképzésen és jövőre újra megpróbálom” - mondta a boon.hu-nak.

Nagy Anna a barátnőivel érkezett ő egy budapesti egyetemen szeretne tanulni szeptembertől. „Társadalom tudományokat szeretnék tanulni, arra is jelentkeztem, nyugodt vagyok, mert szerintem elértem az áhított ponthatárt, de ma végre kiderül és már az albérletet is kinéztem magamnak, úgyhogy nagyon biztos vagyok a dolgomban, nagyon sokat tanultam azért, hogy felvegyenek” - hangsúlyozta.

Nyolc órakor minden kiderült

A ponthúzás előtt a leendő hallgatókat Prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora köszöntötte. „Nemcsak azok a leendő hallgatók vannak itt, akik a Miskolci Egyetemet választották, hanem olyanok is, akik más felsőoktatási intézményt jelöltek meg, de bízom abban, hogy a megszerzett tudásukat itt fogják majd a jövőben kamatoztatni és külön örülök azoknak, akik a mi universitasunkat választották” – hangsúlyozta. Hozzátette: a Miskolci Egyetem abban egyedülálló, hogy valódi egyetemvárosként működik, hiszen minden megtalálható itt, valamint azt is hangsúlyozta, hogy az egyetemi életet a szellemi kulturális örökség részévé választott Selmeci diákhagyományok teszik egyedivé. „Remélem, hogy mindenki, aki ma a Miskolci Egyetemre nyert felvételt, az úgy fogja értékelni, hogy jó döntést hozott” – mondta.

A hallgatókat szintén köszöntötte Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A diákok 20 órától, a bevált gyakorlat szerint, SMS-ben közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról, így eldőlt, hogy ki az, akit felvettek valamely felsőoktatási intézménybe és ki az, akinek most nem sikerült.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában