Figyelem!

2023.06.13. 15:30

Meghökkentő változások a Zsarnai piacon

Ilyen dolgokat tapasztal az, aki a miskolciak kedvenc vásárlóhelyére látogat.

A miskolci Zsarnai piacon továbbra is népszerű vásárlóhely

Fotó: Bujdos Tibor

Látványos változásokon megy keresztül a Zsarnai piac területe.

A vezetőség célja a komfortosabb, árus -és vásárlóbarát infrastruktúra kialakítása. A kőasztalok első két sorát már korábban lefedték, ezzel elkészült a prototípusa a fedett asztaloknak. Jelenleg másik két soron dolgoznak. Ez nemcsak azoknak előnyös, akik kevésbé tolerálják a nyári meleget, hanem azoknak is, akik olyan áruval érkeznek, amelynek nem tesz jót a napsütés. Például kozmetikumok, édességek.

Átjárhatóbb sorok 

A mostani arculatot az motiválta, hogy a sorok között kényelmes átjárhatóság legyen mind a vásárlói rétegnek, mind pedig az árusoknak. Sokkal szélesebb útszakaszon lehet közlekedni, az árus pedig akár autóval is le tud parkolni az asztala mellett, ami jóval energia - és időtakarékosabb, mintha a kinti parkolóból kellene behordania az eladásra kínált portékát. A sátoros részen mart aszfalttal akadályozzák meg, hogy a terület esőzés alkalmával felázzon és pocsolyákat kelljen kerülgetni. 

Munkában a Zsarnai piac építői

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft célja egy élhető, modern piaci környezet megteremtése, ami egyre inkább elérhető távolságba kerül a folyamatos fejlesztések révén.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában