Változás

2023.03.12. 15:30

A régi Zsarnaik hangulatát idézte a hétvégi népes piac (fotókkal, videóval)

A jó idő és a most bevezetett hosszabb nyitvatartás sok miskolci és távolabb élő családot is a Zsarnai piacra vonzott.

Detzky Anna

Még sapkát és kalapot is lehet vásárolni a Zsarnai piacon

Fotó: Ádám János

Hosszabb nyitvatartással várja március második hétvégéjétől kezdve a vásárlókat a Zsarnai piac, amely nemcsak régen, de még jelenleg is rendkívül népszerű a miskolciak körében. Szombaton 5 és 17 óra között, vasárnap 7 és 15.30 között lehet keresgélni a sorok között, ahol ruhaneműtől kezdve, szőnyegen, háztartási gépeken, szerszámokon, kerékpárokon, virágon, édességen át, még vadászpuskát, sőt gyümölcsfa csemetéket is lehet kapni. 

Vasárnap délelőtt a Boon.hu is kilátogatott a helyszínre és néhány ruha erejéig kollégáink is elcsábultak és bevásároltak. Bár a hatalmas piacteret nem tudták teljesen kihasználni az árusok, de a családok közül sokan választották hétvégi programnak a piacozást. A magas látogatottsághoz valószínűleg a verőfényes napsütés is hozzájárult. A jó hangulatról és a Zsarnaihoz fűződő emlékeiről néhány vásárló is beszámolt nekünk. 

Élvezték a nyüzsgést 

– Miskolciként időnként kijövök a Zsarnaira, de régen vidékiként is jártunk. Azóta sokkal jobban kiépült a piac. Mivel szép az idő, eldöntöttem, hogy megnézem, milyen most a kínálat. Nagyon kellemes itt lenni. Rengetegen vannak és a felhozatal is elég széles – mondta el Dóka Krisztina. – Szívesen sétálok a piacon úgy is, hogyha éppen nem keresek semmit. Aztán általában mindig meglátok valamit, ami esetleg otthonra kell, vagy hasznos lehet. Ma például mobiltelefon üvegfóliát vettem, de szeretnék még a konyhaszekrény falára felszerelhető lámpát is nézni. 

– Remek hétvégi programnak tartottuk, hogy eljöjjünk a családdal a Zsarnai piacra és a hosszabb nyitvatartásnak is örülünk. Miskolci származásúak vagyunk, de már Veresegyházán élünk. A hétvégén meglátogattuk a nagyszülőket és időt tudtunk szakítani a piacra is. Már gyerekkorunkban is jártunk ide a feleségemmel – osztotta meg Varmuzsa Ádám. – A mai hangulat megközelíti a legendás kilencvenes évekbelit. Nincs semmi konkrét portéka, amit keresünk, de jó szétnézni. Mindig találunk valamit, most például a gyerekeknek kisautókat. Ők is élvezik a nyüzsgést és hogy annyi mindent láthatnak egy helyen. 

– Szerintem sokat fejlődött az utóbbi időben a Zsarnai piac. Sok felől lehetett hallani, hogy mivel korábban felemelkedtek a bérleti díjat, ezért az áruk is többe kerülnek és átrendezték az egész piacot. Örülök, hogy változtattak ezen és arra ösztönzik az árusokat, hogy mindig ugyanott telepedjenek le – fejtette ki Nagy Dávid. – Mi a lomosokat, szerszámosokat kedveljük és a lengyel boltba szoktunk járni. Mivel miskolciak vagyunk, ide és a régiségvásárba is rendszeresen kilátogatunk, akár csak a jó hangulat miatt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában