Tizenkét pályamű

2023.06.04. 09:00

Izgulhatunk, hogy ki nyeri meg a Miskolci Ars Sacra Fesztivál zenei pályázatát

Tizenkét alkotást nyújtottak be a pályázatra, amelyeket a fesztivál zárórendezvényén díjaznak.

DA

A kép tavaly az országos Ars Sacra Fesztivál Fagyöngy című irodalmi műsorán készült

Forrás: Éltető Lélek Alapítvány

Fotó:

A miskolci Éltető Lélek Alapítvány – a magyarországi Ars Sacra Fesztivál miskolci programsorozatának idei szervezőjeként felhívást intézett a régióban működő zeneszerzőkhöz. Az országos rendezvény szellemiségéhez kapcsolódva „Keresd a békét” címmel vártak zeneműveket kórusok, énekegyüttesek számára esetleg hangszerkísérettel. A felhívással egyrészt Miskolc kóruskultúrájának további ápolását, másrészt a miskolci, illetve a város vonzáskörében élő zeneszerzők alkotói tevékenységét és újabb szakrális kompozíciók születését kívánta ösztönözni – tudtuk meg Flach Antaltól, a Miskolci Ars Sacra Fesztivál zenei koordinátorától.

Elismert karnagyokkal

Egy jelentkező több és többféle összeállítású kompozíciót is benyújthatott, amelyeket elismert miskolci karnagyok véleményeztek közöttük Halmainé Újvári Mária, Balásné Molnár Ildikó, Gergely Péter Pál, Regős Zsolt és Szűcs Sándor. A május 12-e éjféli határidőre 12 jeligés alkotás érkezett, köztük nőikari és vegyeskari művekkel, kiegészülve egy vagy több szólóval, vagy kísérő hangszerrel. A zsűri közös döntéssel az 1., 2. és 3. díjak mellé szükségesnek talált egy különdíjat is kiosztani. Az elismerések átadása a kompozíciók ünnepélyes előadásán, a Miskolci Ars Sacra Fesztivál zárórendezvényén szeptember 24-én, vasárnap lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában