Figyelem!

2023.06.24. 07:13

Fennakadások a vasúti közlekedésben a vihar miatt - Borsodban is

A vasúti közlekedésben szombaton reggel és délelőtt még késésekre, kimaradó járatokra, illetve egyes vonalakon pótlóbuszos közlekedésre is számítani kell az országon átvonuló viharok okozta károk miatt - közölte a MÁV szombaton hajnalban.

A fotó illusztráció.

Fotó: Ádám János

A vihar során a balatoni vonalakon, Budapest több elővárosi vonalán és Miskolc-Nyíregyháza térségében is fák dőltek a vasúti vágányokra, felsővezetékek szakadtak le. Több helyen már sikerült elhárítani a károkat, azonban az újszászi, a ceglédi vonalon, valamint a Miskolc-Nyíregyháza vonalszakaszon a szakemberek még dolgoznak a helyreállításon.

Rakamaz és Görögszállás között több fa rádőlt a felsővezetékre, eltávolításukig és a helyreállításig szünetel a vonatforgalom ezen a szakaszon, pótlóbusz szállítja az utasokat. A Szerencs-Nyíregyháza szakaszon közlekedő vonatok esetében pedig hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódjanak a MÁV honlapján, a MÁVINFORM közösségi oldalán, vagy a Vonatinfó és a MÁV applikáció segítségével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában