Vihar

2023.06.24. 07:52

Végigsöpört a vihar Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyén - Fák dőltek autókra, villám csapott családi házba (Frissítve)

Kora este óta folyamatosan dolgoznak a tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, közel 70 riasztást kaptak 22 óráig. A legtöbb riasztás kidőlt fák és leszakadt faágak miatt érkezett, de villámcsapás következtében is több káreset történt.

A fotó illusztráció

Forrás: katasztrófavédelem

Pénteken kora este óta folyamatosan dolgoztak a tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, közel 70 riasztást kaptak 22 óráig.

A legtöbb riasztás kidőlt fák és leszakadt faágak miatt érkezett, de villámcsapás következtében is több káreset történt.

Villám csapott egy családi házba Gelej településen

A konnektorok, vezetékek és a függöny égett, a tüzet a lakók a mezőkövesdi hivatásos és a mezőcsáti önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, sérülés nem történt.

Tiszadobon, a Dózsa György utcában villámcsapás miatt kettétört egy fa, amely leszakított egy villanyvezetéket is, az esethez a tiszavasvári tűzoltókat riasztották. 

Villámlás, mennydörgés péntek éjjel Miskolcon.
Fotó: BNR

Tiszaújvárosban személyautóra dőlt egy fa

Az autóban öten utaztak, mindannyian sértetlenül szálltak ki a járműből.

Kazincbarcikán, a Tavasz utcában két autóra szakadt egy fa ága, Girincsen, a Damjanich utcában egy udvaron álló autóra dőlt két fa. 

Fák dőltek az úttestre

Kidőlt fák akadályozták a közlekedést Sály és Bükkábrány, Perkupa és Szögliget, Szendrő és Szalonna, Múcsony és Edelény, Tiszalúc és Taktaharkány, Mezőcsát és Gelej, Tokaj és Tiszaladány, Hejőpapi és Hejőszalonta között, Tarcal határában, Bodroghalom közelében, Tiszaújváros Tisza-parti városrészében, Hídvégardón, Edelényben, Taktaharkányban és Sajókazán.

Tornaszentjakabon fa döntött ki egy távközlési oszlopot, Nyékládházán és Aszalón távközlési vezeték szakadt az útra.

Bódvaszilason, a katolikus plébánia udvarán kerítésre dőlt egy fa.

Villanyvezetéket szakított le egy fa Sajószögeden, a Hajnalka úton és Bogácson, a Fürdő utcában, Szászfa település ideiglenesen áram nélkül maradt.

Tetőt rongált meg az erős szél Tiszaújvárosban, a Szent István úton.

A sajóbábonyi iskola udvarán a kerítésre, Szendrőben, a Hősök terén épületre dőlt egy fa, míg a szendrői Ivánka tanyán egy lakóház teteje sérült meg leszakadt faág miatt.

A nagy mennyiségű csapadék miatt megteltek a vízelvezető árkok és udvarokra, garázsokba folyt a víz Nyékládházán, a Kós Károly, Ifjúság, Mátyás király és Petőfi Sándor utcákban, valamint Szendrőben, ahol vízeltávolítást végeztek a tűzoltók.

A káresetek felszámolása a késő esti órákban is folytatódott.

Szombaton is dolgoztak a tűzoltók

Szombat reggel a Katasztrófavédelem sajtóügyeletesétől megtudtuk, az éjjeli vihar következtében - valószínűleg villámcsapás miatt - Emődön egy családi ház tetejére dőlt egy fa. A tetőszerkezet megrongálódott, az ott lakó két személynek el kellett hagynia ideiglenesen a házat. A helyrehozatal ideje alatt rokonoknál szállásolták el őket. 

A Katasztrófavédelem munkatársainak többnyire kidőlt fák miatt és pincékbe betörő víz miatt kellett intézkednie. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában