Hoppá!

2023.05.28. 13:00

Eltűntek a kátyúk Kazincbarcikán

Az aszfalttelepek tavaszi újranyitásával Kazincbarcikán is útburkolat-javítást végeztek.

DA

Eltüntették a kátyúkat

Az átmeneti téli hidegaszfaltozás után a kátyúk és más aszfalthibák tartós javítása melegaszfaltozással történik. Ezeket a munkálatokat az egész országban, így Kazincbarcikán is tavasszal végzik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai az aszfalttelepek újranyitásával. Ugyanis ilyenkor a kátyúk az átlagosnál gyakrabban jelennek meg, főként a nagy forgalmú és közösségi közlekedési útvonalakon. A munkálatokat a burkolathibák baleset-veszélyessége, valamint az egyes útszakaszok forgalma alapján ütemezik – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztályától.

Más településekhez viszonyítva a barcikai úthálózat jónak, ám idősnek mondható. Kazincbarcika önkormányzata az idei költségvetéséből több mint 100 millió forintot fordított az úthibák javítására, és kéthetes időszakot jelölt ki a munkálatokra. Ezek mostanra lezárultak – közölte a város önkormányzata. Kátyúkat tömtek be: a Jószerencsét úton, a Mátyás király úton, a Május 1. úton, a Tardonai úton, a Herbolyai úton és az Építők útján. Az útburkolat-javítás sebességkorlátozással járt, és időszakosan akadályozták a forgalmat, amire táblák figyelmeztették az autósokat. Az aszfalthibák helyének felmérését segítették a lakossági bejelentések is. Ha valaki további úthibákat észlel, Kazincbarcika applikációs felületén, az ingyenesen letölthető KolorAppon keresztül az év bármely napján tud közvetlenül jelzést küldeni a szakembereknek erről.

Kazincbarcika hírei a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában