Fesztiváloztak

2023.05.14. 12:00

Határokon túlról is hoztak káposztás recepteket Rátkára (fotókkal)

Tizennyolc csapat nevezett be Rátkán, a szombaton megtartott XXIX. Nemzetközi Nemzetiségi és Töltött Káposzta Fesztiválra, amely a határokon túlról is érkezett testvértelepülések felvonulásával kezdődött.

SFL

Felvonulással kezdődött a fesztivál

Fotó: SFL

Az eseményen Tirk Sándorné polgármester mondta el portálunk érdeklődésére, hogy a fesztivál tulajdonképpen pénteken, sportprogramokkal, sváb hagyományok felelevenítésével indult, ahol énekeltek, táncoltak, kukoricát morzsoltak, a csutkákból gyerekek építettek játékokat egyebek mellett. A fő eseményt másnap, a töltött káposzták készítése, illetve kulturális programok adták.

A fesztiválon részt vett dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, aki gyöngyszemnek nevezte a községet, egy olyan ékszernek, ahol mélyen tisztelik az ősök több évszázadon át tartó, Fekete-erdőből magukkal hozott szokásait, hagyományait.

A képviselő az eseményen jelentette be, hogy egy múlt heti döntésnek köszönhetően a község Gyermekkert Óvoda Mini Bölcsődéje és Konyhája 14,5 millió forintot kap energetikai fejlesztésre.

A szombati program rendkívül változatosra sikeredett, délelőtt a Schwaben Parkban avatták fel azt az emléktáblát, amit Rátka és Krasznabéltek húsz éves együttműködésének évfordulójára készített az önkormányzat, délután pedig – mások mellett - a Queen emlékzenekar, Szandi, a Miskolci Illés zenekar, valamint a szerencsi Szikra Tánciskola növendékei szórakoztatták a nagyérdeműt és a káposztafőző csapatokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában