Huszadszor gyalogoltak

2023.05.14. 10:17

Emléktúrával tisztelegtek a tanár úr előtt Szerencsen

A szerencsi Sziget Alapítvány immár huszadik éve, idén is megtartotta azt a gyalogos túrát, amely a fiatalon elhunyt „Bocskais” tanárnak, Kiss Attila igazgató-helyettesnek állít emléket.

SFL

Az emléktúrán résztvevők a Rákóczi-vár udvarán

Fotó: SFL

A szerencsi Rákóczi-vártól indult és Megyaszó temetőjéig tartó útvonal megtétele előtt Nyiri Tibor szerencsi polgármester üdvözölte a túrázókat, közöttük Kiss Attila özvegyét és öccsét. Megjegyezte, a túra nem csak az emlékezésre alkalmas, de arra is, hogy a természetet testközelből kóstoljuk, tanulmányozzuk, mint ahogy tette azt anno Kiss Attila.

 

– A Sziget Alapítvány zászlójára tűztünk minden olyan témakört, amivel azt gondoltuk egykor, hogy meg tudjuk változtatni a világot. Azonban rá kellett jönnünk, hogy nem tudjuk megváltoztatni, viszont a magunk viszonyát a helyi világhoz igen – mondta a polgármester. – Megőrizzük a természeti, a történelmi, az épített értékeket, mert ezeket igenis, meg lehet őrizni, tehetünk érte, bár azt is meg kell jegyezni, átalakul az élővilág. Nyiri Tibor a túra indulásakor mondta még el, hogy a város önkormányzata egy úgynevezett Mandula Tanösvényt alakít ki a vasútállomástól Szerencs legmagasabb pontjáig, az Aranka-tetőig, ezt – amelynek egyik állomása a Rákóczi-vár - feltehetően még ezen az éven átadják.

A mintegy negyven fős csoport – monoki pihenővel – a délután közepén ért Megyaszó temetőjébe, ahol Mészáros István helyi lelkész, a Zempléni Református Egyház esperese és Hajdú Istvánné megyaszói polgármester emlékezett a középiskolai tanárra. A huszadik emléktúra a kegyelet koszorúinak elhelyezésével zárult Kiss Attila sírjánál.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában