Szavaltak

2023.05.14. 11:06

Mintegy hatvanan neveztek az irodalmi versenyre

SFL

Produkciót értékelt a szakzsűri

Fotó: SFL

Ózdtól Tiszaújvárosig, Sárospataktól Mezőkövesdig, mintegy hatvanan neveztek arra a szombati megmérettetésre, amelyet a „Csaksimán” Abaúj Völgyszínháza hirdetett meg Tállyára. Az eseményről Serfőző Szabolcs helyi polgármester számolt be portálunk érdeklődésére. Elmondta, hogy a fővárosi kötődésű társulat több színi előadást gyakorol majd a településen évente.

Szavalóverseny Tállyán
Fotó: SFL

– Azzal a kéréssel fordultak az önkormányzathoz, hogy ha van lehetőségünk, biztosítsunk számukra próba- és fellépési helyszint, mi szívesen fogadtuk a megkeresést. Ennek az együttműködésnek az első eseménye a „Borzongás” elnevezésű irodalmi vetélkedő, amelyen a vers- és prózamondóké a főszerep hat éves kortól a legidősebbekig. Az eseményen negyvenhét produkció szerepel most, néhány zenei is. A megmérettetést minden vármegyében megtartják, aminek egy országos döntő tesz pontot a végére – mondta a polgármester megjegyezve, hogy az éves programoknak nincs vége ezzel, több színi tábor szervezése van folyamatban a településen.

Tállya hírei a boon.hu oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában