Projekt

2023.05.08. 16:05

A hirtelen lezúduló esőtől védik Sajókeresztúrt

Sajókeresztúr Község Önkormányzata 167,5 millió forintból oldja meg a település csapadékvíz-elvezetését.

ÉM

Megoldják a csapadékvíz elvezetését

A projekt keretében cél Sajókeresztúr község környezeti állapotának javítása, a helyi vízkárok csökkentése. A pályázat eredményeként csökken a településen élők ár és helyi vízkár események lehetősége, védett, biztonságos és élhető lakókörnyezet alakul ki. 

A településen korábban három lépésben részlegesen már fejlesztették a meglévő csapadékvíz-elvezető hálózatot. Első ütemben elkészült a Szabadság utca csapadékvíz elvezetése és megépült az utcában egy árvízkizáró zsilip. Második ütemben a Rákóczi utca burkolatszélesítéséhez kapcsolódóan, az érintett utca szakasz csapadékvíz-elvezetése, valamint külön projektben az Arany János utca, valamint a Rákóczi utcák kereszteződésének közelében a Sajó magasparti részén a leszakadt partfal helyreállítása történt meg. A harmadik ütemben a Petőfi Sándor utcai csapadékvíz-elvezető hálózatot fejlesztették.

Itt a folytatás 

A mostani pályázat keretén belül a fejlesztés olyan területen fog megvalósulni, amelynek nagy szüksége van a csapadékvíz-elvezetésre. A hirtelen lezúduló csapadékvizek elvezetésének megoldása az egyik legfontosabb kérdés a település életében különösen, hogy folyamatos kockázatot jelent a projekt megvalósítási helyszínén élő lakókra és javaikra. Az elmúlt évek tendenciája szerint egyre nagyobb igény mutatkozott a település vezetői és a lakosság részéről egyaránt a csapadékvíz-elvezetés problémájának megoldására.  

Ezért a tervezett célok elérése érdekében a jelenlegi nyílt és zárt, elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat helyreállítása, átépítése, fejlesztése történik meg. A projekt keretében 4450 méternyi megfelelően kialakított csapadékvíz-elvezető rendszer épül majd ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában