Élőlánc

2023.04.12. 20:41

Megmenekült a cigándi járóbeteg szakellátó

Átveszi az állam a cigándi Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ működtetését az önkormányzattól, az átadás-átvétel idején pedig vállalja az intézmény finanszírozását, így minden most elérhető szakrendelés tovább folytatódhat.

BSZA

Élőláncban , Cigándon

Fotó: BSZA

Ezt közölte dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő azon az élőláncos demonstráción, amelyet az intézmény megmaradásáért szerveztek szerdán délután Cigándon. 

Mint korábban közöltük, az ország egyik legszegényebb régiójában működő szakellátó pénzügyi nehézségei miatt a megszűnés szélére sodródott. 

A honatya szerdán kiemelte: a kormányzat nem fogja bezárni a cigándi járóbeteg ellátó intézményt, az zökkenőmentes gyógyító munka érdekében pedig az átvétellel kapcsolatos tárgyalásokat a következő napokban elkezdik. 

Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere, a demonstráció szervezője úgy fogalmazott: önkormányzatuk mindent megtett a szakellátó megmaradásáért, amit megtehetett, de a problémák túlnőttek a lehetőségeiken, ezért fordultak a felsőbb szakmai és politikai szintekhez segítségért. Mivel nem kaptak konkrét támogatást sehonnan, ezért szervezték meg a demonstrációt. A képviselő bejelentését örömmel nyugtázta és reményét fejezte ki, hogy az állam is ugyanolyan gondos gazdája lesz az intézménynek, mint az önkormányzat. 

Dr. Szulics Péter a cigándi szakellátó napokkal ezelőtt lemondott ügyvezetője kifejtette: a problémát sok más tényező mellett leginkább az okozta, hogy az állami finanszírozás nem követte a szakdolgozói és az orvosi bérek emelkedését, amit tovább nehezített az áram és a gáz árának drasztikus növekedése. Ezeket együtt az intézmény nem tudta kigazdálkodni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában