Ünnep

2023.04.07. 10:30

Évtizede szövetségben a határszélen

Az egyház tíz esztendővel ezelőtt vette kezelésbe a bánrévei iskolát és óvodát.

ME

Fotó: Marosréti Ervin

Gyorsan eltelt egy évtized. 2013-ban történt, hogy a bánrévei önkormányzat vezetése kérte az Egri Főegyházmegyét, hogy a templom és a szomszédságában lévő általános iskola kössön szövetséget. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy az intézmény - kiegészülve a helyi óvodával - egyházi fenntartásban működjön tovább.

Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője

A szövetség létrejött és évről évre egyre erősebbé vált. Az elmúlt évtizedben nem csupán az iskola épülete újult meg, az intézmény szellemisége is megváltozott - tekintett vissza az elmúlt tíz évre Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője. 

- Kívánom, hogy sokáig legyen az iskolának tanulni vágyó gyermeke, sokáig legyenek olyan szülők, akik szeretnék keresztény hitben nevelni gyermeküket, mert ez az, ami a nehéz időszakban is karaktert, tartást tudott adni nemzetünknek. Maradjon ez így a jövőben is.

Közösen ünnepeltek

A közös cél az volt, hogy az intézmény alapjait a hitre, Isten kegyelmére helyezzék. E nemes ügy mellé egy emberként álltak oda a pedagógusok, a szülői munkaközösség tagjai, valamint a közeli települések polgármesterei is, akik a jubileumi rendezvényt is mint egy nagy család, közösen ünnepelték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában