Fejlesztés

2023.03.10. 19:00

Teljes útzár lesz! Megújul a Sárospatak-Cigánd összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a 3814-es jelű Sárospatak-Cigánd összekötő út mintegy három kilométeres, Sárospatak felőli szakasza.

BOON

Fotó: MW

A munkálatok március végén kezdődnek és várhatóan május végéig tartanak majd.  Az előkészítő munkálatokat követően, tervezetten április 3-17. között teljes útzárat vezetnek be a szakemberek az érintett szakaszon, ezalatt terelőúton lehet majd közlekedni. Az aszfaltozási és befejező munkálatok ideje alatt az útzár megszűnik és már csak szakaszos, félpályás forgalomterelés lesz érvényben.

Tájékoztató a terelőutakról

Az áprilisi, várhatóan két hetes teljes útzár a vajdácskai elágazás és a dorkótanyai elágazás közötti szakaszt érinti, a szakasz egy része csak célforgalom előtt lesz nyitva Sárospatak felől Páterhomok irányába. A lehetséges terelőutakat útbaigazító, tájékoztató táblák jelzik majd. A munkálatok padkanyeséssel, ároktisztítással, átereszátépítéssel kezdődnek, ezt követően a hideg remix technológiával teljesen felújított alaprétegre új aszfalt kötő- és kopóréteg épül. Az aszfaltozást követően a szakemberek feltöltik a kétoldali padkát, majd új jelzőtáblákat helyeznek ki és burkolati jeleket festenek fel.

A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában