Útfelújítás

2023.03.07. 17:00

Elkészült a Szendrő-Abod-Edelény összekötő út felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében 2021” című projektet. A projekt részeként megújult a 2615-ös jelű Szendrő-Abod-Edelény összekötő út 1,9 kilométeres szakasza. A projektet a társaság 3,499 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

BOON

Fotó: MW

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,9 kilométeren újult meg a 2615-ös jelű út. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező bruttó 271,52 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Szendrő-Abod-Edelény összekötő út 5+283 és 7+265 kilométerszelvények közötti, Galvács külterületi szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült, továbbá kicserélték a KRESZ táblákat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában