Díjaztuk

2023.03.21. 18:30

Detzky Anna lett az Év Újságírója!

Szerkesztőségünkben minden évben megválasztjuk az Év újságíróját, hogy ki legyen az, a kollégák döntenek. Az idén Detzky Anna kapta a legtöbb szavazatot.

PN

Detzky Anna, az Év újságírója és Csákó Attila főszerkesztő

Fotó: Ádám János

A magyar sajtó napja alkalmából, Detzky Anna az Észak-Magyarország napilap újságírója nyerte el az Év újságírója díjat, az előző évi szakmai teljesítménye elismeréséül, a kollégái szavazatai alapján. Anna (vagy ahogy egymás között hívjuk, Panni) 5 éve dolgozik a lapnál. Pályafutását 2018 április negyedikén kezdte, húsvétkor. 

Láttam akkor egy fénykeresztet, tehát én úgy érzem, hogy engem a Jó Isten is támogat abban, hogy itt dolgozzak, és amikor egy-egy nehezebb időszakom van erre szoktam gondolni

– mondja, amikor a pályakezdéséről faggatjuk. Az írás fontos szerepet játszik az életében, 15 éves kora óta ír, de újságíró saját bevallása szerint a napilapnál lett. Úgy fogalmaz, emögött a díj mögött óriási küzdelem van, „napi szinten küzdök saját magammal, a saját határaimmal” - hangsúlyozza Anna, majd folytatja „az újságíró szakma feszegeti a határaimat, mert pont ellentétes a személyiségemmel, ugyanakkor nagyon szeretem, mert nagyon színes és kreatív munka, sosem unalmas. Kedvenc területem a hitélet, de szeretek mindenbe belekóstolni” – meséli lelkesen kolléganőnk. 

Véleménye szerint egy jó újságíróval kapcsolatban az emberek fejében különböző sztereotípiák élnek, mint ahogy kezdetben még benne is. 

De itt megismerve a kollégákat, megtapasztaltam, hogy milyen sokféle lehet egy jó újságíró. Ehhez a munkához, állandó megújulás kell, alkalmazkodó képesség, kitartás és jó ötletek, kreativitás, a többi pedig megtanulható

- állítja. 

Nagyon örül a díjnak, hogy a kollégák így is elismerték munkáját, bevallja, hosszútávú tervei vannak ezen a területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában