Díjazottjaink

2023.03.21. 17:30

Ők kapták az év embere és év sportolója díjat

Szerkesztőségünk közönségszavazásának végeredménye alapján kapták meg ünnepélyes keretek között a díjakat.

Ujlaki Attila

Szerkesztőségünkben adtuk át a díjakat

Fotó: Bujdos Tibor

Egyszerre öt díjat is átadtunk kedden délután az Észak-Magyarország és a Borsod Online székházában. 

Szerkesztőségünk február 1-jén indította útjára Az év embere és az év sportolója közönségszavazásait. Az Észak-Magyarország és a boon.hu kiemelt figyelmet fordít arra, hogy beszámoljon a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Borsod- Abaúj-Zemplén vármegyei emberekről, azok munkásságáról. Őket szerettük volna még inkább elismerni, ezért hirdettük meg az Év embere szavazásunkat.

Vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő sportemberekben is, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. Az ő teljesítményük elismerésére meghirdettük az Év sportolója 2022 szavazást is. A voksolás során olvasóink dönthettek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Célunk az volt, hogy olvasóink segítségével díjazzuk és elismerjük nem mindennapi munkásságukat.

A keddi ünnepélyes díjátadón Csákó Attila, az Észak-Magyarország és a Borsod Online főszerkesztője ünnepi köszöntőjében elmondta: az év embere díj nyertese egy rendkívül hátrányos helyzetből mutatta meg, hogy kellő kitartással és munkával jelentős sikereket lehet elérni.

Galamb Alex életpályája mindenki előtt példaként lehet, hiszen, az a munka, amelyet a hátrányos helyzetű gyermekekért tesz, nem mindennapi” – hangsúlyozta a főszerkesztő. A sportolókat egy Muhammad Ali idézettel köszöntötte: „Gyűlöltem az edzés minden percét, de azt mondtam magamnak: ne hagyd abba! Szenvedj most, és az élteted hátralévő részét győztesként élheted”. Azt is hozzátette, hogy egy hétköznapi ember számára elképzelhetetlen, amit egy sportoló megtesz a sikerért".

A szavazás alapján Galamb Alex a "borsodi pék" lett az év embere. A roma származású Galamb Alex a hátrányos helyzetű gyermekek mentorálásáért, a saját életével való személyes példaadásért érdemelte ki az elismerést.

 

A sportolókat is díjazták 

A sportolók négy kategóriában vehettek át díjakat. A legjobb női sportolónak járó díjat Bragato Giadanak ítélték oda olvasóink, aki egyetemi elfoglaltsága miatt nem tudta személyesen átvenni a neki járó díjat. Bragato Giada tiszaújvárosi kajak-kenu versenyző. Európa bajnok és világbajnoki bronzérmes kenus.

A legjobb férfi sportolónak járó díjat Csomós Miklós és Nagy Attila, magyar rallys élversenyzők vehették át.

A legjobb női csapat a DVTK-Hun-Therm lett. A díjat Völgyi Péter vezető edző és Kányási Veronika csapatkapitány vette át. A csapat kiemelkedő sikereket ért el a sportban többek között: A Magyar Kupa 1. helyezését és NB I-ben 3-ik helyezést értek el.

A legjobb férficsapatnak GreenPlan-VRC Kazincbarcikát választották a voksolók. A csapatot Tóth Milán sportigazgató és Blázsovics Péter játékos képviselte. A csapat jelentős sikereket ért el; a Magyar Kupában 2. helyezettek voltak és az Extra Ligában 4. helyezést értek el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában