Miskolci Egyetem

2023.02.20. 18:00

Együttműködést írt alá a Miskolci Egyetem a Horvát Katolikus Egyetemmel

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem a Horvát Katolikus Egyetemmel (Hrvatskog katoličkog sveučilišta) a két intézmény képzéseiben közös területekre.

Fotó: Bujdos Tibor

Ezek közé tartoznak a történelemtudományok, a szociológia és az egészségtudományi képzések, de a horvát fél több új képzést indít műszaki területen is. A Miskolci Egyetemre látogatott a Horvát Katolikus Egyetem rektora, Prof. Željko Tanjić és az intézmény nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, Prof. Hrvoje Štefančić 2023. február 15-én. A rektorhelyettes korábbi látogatása során szerzett pozitív szakmai tapasztalatai alapján kereste meg a Miskolci Egyetemet azzal a kéréssel, hogy a két intézmény képzési együttműködési megállapodást kössön. A miskolci látogatás alkalmával az Erasmus+ megállapodás előkészítésében állapodott meg a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita és Prof. Željko Tanjić, a Horvát Katolikus Egyetem vezetője. Az együttműködés érinti a történelemtudományok, a szociológia, az egészségtudományi, valamint a műszaki képzési területeket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában