850 ezer néző

2022.12.29. 15:00

Letarolta a közösségi médiát a miskolci karácsonyi ének

Ünnepi meglepetésnek szánták a miskolci egyházi középiskolások Leonard Cohen: Hallelujah című számát, hatalmas siker lett.

Forrás: Facebook

5 nap alatt több, mint 12 ezren osztották meg és 850 ezren nézték meg a miskolci egyházi középiskolások közös karácsonyi énekét, a Leonard Cohen: Hallelujah című számának magyar feldolgozásából készült videót. Csaknem 100 diák egyszerre énekel a klipben, amelyet a miskolci egyházi fenntartású középiskolák közös ünnepi meglepetésnek szántak karácsonyra. Az egyházi középiskolák kórusai saját felekezeti templomukban énekelték fel a számot, amelyből egy valódi ökumenikus klip készült. A karácsonyi videóban református, görög- és római katolikus, jezsuita és evangélikus miskolci templomok is megjelennek.

"Miskolc keresztény arcát szerettük volna bemutatni a klip segítségével, de a nézettségi számok azt mutatják, hogy városimázsnak is sokat segített az elkészült klip - mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, ötletgazda. - Természetesen nagyon örülök, hogy sokak tetszését elnyerte a karácsonyi klip. Szerettük volna megmutatni csodálatos templomainkat, illetve teret adni a keresztény fiatalságnak. Úgy gondolom, hogy mindkét elvárást sikerült teljesítenünk. Ezúton is köszönöm Regős Zsolt tanár úrnak, hogy zeneileg összefogta a projektet és koordinálta az iskolai kórusok felkészülését. És természetesen köszönöm a Lévay József Református Gimnázium, a Fráter György Katolikus Gimnázium, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjainak és karvezetőinek, hogy időt és energiát szántak a felkészülésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában