Szinvavölgyi

2022.11.13. 19:00

„Minden tájegység, sőt falu – egy külön kis kincsesláda!"

Szinvavölgyi táncszínház, Tánc-szín-világ címmel nézhetik meg az érdeklődők a Szinvavölgyi néptáncműhely műsorát november 27-én délután 5 órától Mikolcon a Művészetek Házában.

Fotó: Ádám János

Maródi Attila művészeti vezető így fogalmaz a műsor kapcsán: „A Szinvavölgyi kezdetektől fogva nyitott arra, hogy a magyar néptánc segítségével szóljon a ma emberéhez. Természetesen szem előtt tartva a magyar népi kultúra tiszta forrását, értékeit. Érezzük, és tapasztaljuk mennyire gyönyörű, sokszínű és egyedi a magyar néptánc, népzene. Minden tájegység, sőt falu – egy külön kis kincsesláda! A 2022-es évzáró műsorunk első felvonásában ennek a fontos gondolatiságnak igyekszünk eleget tenni. Mindemellett az a lehetőség, hogy a táncunkkal átadhatunk mélyebb érzelmeket, megjeleníthetünk mások számára ismerős érzéseket, feleleveníthetünk emlékeket, arra késztet minket, hogy kicsit elrugaszkodva a konkréttól, meséljünk! Az életről, és benne minden színről! A második félidő erre épít majd." 

A Szinvavölgyi Néptáncműhelyről és a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola imázsfilmje a szent István téren készült 
Fotós: Ádám János

Az esten közreműködnek a Szinvavölgyi Ami csoportjai, a Szinvavölgyi Cseppek (Ughy Bárdos Zsuzsanna-Körmöndi Tamás vezetésével), a Szinvavölgyi Prücskök és a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai (Lévai Anita- Maródi Attila), valamint a Tényleg Zenekar Orosz Sándor vezetésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában